Känner mig fin

Sådärja, ska alldeles strax gå ner och hämta upp tvätten, har packat ner allt förutom springbyxorna som kommer med tvätten. Känner mig väldigt fin för tillf'ället trots att jag inte gjort särskilt mycket för att känna så. Har ett par svart/gråa jeansleggins och min blommiga blus(visat innan) på mig och håret i en fläta, avspänt men ändå lite fint, ska ju på middag ikväll:) ;) Jaja, kommer bild på det på söndag, hörs då!

Tänk er, jag har snart bott i sthlm i ett år, ett helt jäkla år. Och därmed är det också ett år sedan jag tog studenten, vill vill vill igen, men det får man ju inte. Märker iallafall att studenten har fler arrangemang och sånt här uppe, man börjar fira med diverse tillställningar redan nu.

Vintern rasat ut bland våra....hmhmhm..


Valborgsmässoafton

Jag hörde på nyheterna precis att sommaren kommit till södra Sverige, enligt definition så är det sommar när medeltemperaturen under dygnet fem dagar i rad har varit 10 grader eller mer. Jag tycker det är en väldigt låg gräns men ok, det har varit bra väder länge där nere hos många av er som läser min blogg. Vädret här uppe är superbt idag, har redan varit ute på en promenix och kännt värmen:) Plugga, duscha, tvätta och röja undan lite är vad jag ska hinna med innan klockan blir 3, då bär det av mot skärgården och farfars stuga:) Ska fira en lugn valborg med dem och stanna där hela helgen.

Tidigare när jag va ute och gick och skulle gå över en väg så kom det plötsligt ett rådjur som också ville gå över vägen, mitt inne i byn!? Jag lät snällt detta rädda, vilsna och lite skrämmande rådjur gå över före mig och sen försvinna in i en trädgård. Visst, rådjur är inte farliga så, men de är ju ändå ganska stora och man vet aldrig var de ska gå...

Nahepp,ska nog ta mig ut på balkongen och kolla igenom lite föreläsningsgrejs, i SOLEN! :)

Tjolahopp, kanske hinner höras innan jag åker, annars blir det inte förrän på söndag! MEN glöm mig inte för de, ni är alla väldigt viktiga! :)

Disneyklassiker

SItter just nu och kollar och lyssnar på Disneyklassiker, jag är och kommer alltid att vara ett stort Disneyfan. Jisses vad mycket fin musik det gjorts i alla filmer, när man var liten tänkte man aldrig på vad de sjöng, eller att de ens sjöng, men nu, nu LYSSNAR jag på texten:) Jag kan dock inte bestämma mig vilken film eller sång som är min favorit..



En kompliserad föreläsning var jag på i förmiddes, den förra vi hade var heller inte helt enkel, förstår liksom inte riktigt vad de vill åstadkomma med förklaringer, formler etc, hoppas jag får ett lite bättre grepp efter helgen när jag läst boken och tittat på anteckningar lite mer.

Lite mer plugg och sen en promenad!

Svårkontrollerat

Ibland blir jag bara så ledsen, jag storbölar inte utan gråter mer fint men många tårar kommer. Oftast är det musik eller tv som sätter igång tankar som är omöjliga att stå emot. Saknaden, minnen, ovissheten, ja allt som kan oroa en kommer upp till ytan. En komisk aspekt i det hela är att jag börjar prata med mig själv, på ENGELSKA;) Helt klart skadad av IB tiden! Jaja, jag överlever sådana stunder också och det känns mycket bättre idag men det är alltid jobbigt när det slår en.
Iallafall, har varit på gästföreläsning idag med en gubbe som bröt både på tyska, skånska, småländska och engelska, och lite svengelska mellan varven oxå, det tilltalar ju mig;) Har även varit en sväng ute vid Nacka Forum för att kolla på ett par hyperbilliga svarta ballerina skor, vilket ni som känner mig, behövs i min sommargarderob:P Brukar väl typ slita ut ett par sådana om året, minst:P Inte megasnygga men för en hundring så dög de:)

Lunch o kaffe är precis intagen och ska sätta mig o läsa igenom lite gamla anteckningar nu. Vid 4 snåret bär det av till stan för träning och sen utekäk med Karin, vi kommer nämligen inte ses på en dryg vecka:S

Tjingeling!


Suddenly it all strikes you

I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done

And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbye
I nearly do

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

Slower, slower
We don't have time for that
All I want is to find an easier way
To get out of our little heads

Have heart my dear
We're bound to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Ledig måndag

Idag är jag ledig och jag har slappat en del, solat, pluggat, en helt vanlig Måndag. Ska såklart träna på favoritpasset ikväll så jag laddar inför det nu. Pratade en stund med Marianne innan, hon skulle spendera valborgsmässoafton och helgen ute i skärgården i stugan och undrade och jag hade några planer. Eftersom jag inte har det (illa jag vet, student som jag är, valborg är ju studenternas firdag;) ) så tackade jag ja till att vara där ute med henne:) ska bli skönt att komma från stressen här i stan lite och komma ut på lugnet och landet. Springa, sola, slöa, och allmänt njuta av en fin trädgård och uteplats blir nice, ett dopp i havet också kanske?! hihi det får vi se hur det blir med det...

Har tyvärr inget mer intressant att berätta så vi hörs senare!

<3

Kulig helg!

Då va snart denna helgen över och det är med glädje jag ser tillbaka på den, har helt klart varit en rolig helg med mycket aktivitet. Grönan var kanonkul och jag hade turen att få ett VIPåkband gratis utanför entren av en telefonförsäljare så jag kunde åka hur mycket jag ville helt gratis:) Det var mycket adrenalin som flödade under dagen i alla dess möjliga karuseller, den nya Insane var helt "INSANE" haha, kroppen åkte upp och ner och hit och dit och fram och tillbaka, hela tiden i cirka en halv minut, man undrade vad som var upp och ner till slut:P Och fritt fall med tillt ska vi inte snacka om, okej att vanliga fritt fall är lite skrämmande eftersom det går så fort, MEN när du sedan blir framlutad  antal grader och åker i  full fart mot marken, då undrar man om man kommer att komma därifrån levande?!

På eftermiddan satte vi oss sedan på en uteservering på Medborgarplatsen på söder och tog en kall öl, precis som massvis av andra stockholmare, trevligt trevligt:) Utgången igårkväll var också lyckad med drickatävling på förfesten o rolig fortsättning på klubben. Hemkomst vid 4 tiden i morse vilket har inneburit ganska slappt idag men solning och en promenad nu ikväll:D

      Här är lite bilder från grönan, här till vänster är det den nya, insane, och den i mitten här ovanför som snurrar uppe i luften så är det jag i det röda linnet längst in (coolt att karin lyckades fånga mig när jag var helt sne:P ). Den långa gubben och hans kompis (en likadan) fick för sig att de skulle jaga oss, ganska skrämmande när två stycken 3 meters gubbar kommer emot en:P

Tack o hej!


Lördagsfrukost och sol

Solen skiner som bara den utanför fönstret, har inte hunnit känna om det är varmt, eller egentligen HUR varmt det är. Käkar frukost nu och kollar på barnprogram på tv, tacka vet jag de barnprogram som va poppis när jag va liten, dessa som går nu är riktigt löjliga, "hej jag heter siv, och jag heter viv, och vi är väldigt påhittiga, hihihihihi" SUCK säger jag bara ;)

Gröna Lund öppnar ju idag och tanken är att jag ska gå dit med Karin och hennes syssling, jätteroligt tycker jag självklart eftersom jag älskar allt som har med nöjesfält att göra, MEN självklart har jag dratt på mig nån mini-infektion. Har ont som bara den i halsen och är lite seg. Ska följa med ändå, dock inte åka så mycket för då kommer jag bara skrika:S

toddelooo, så hörs vi ikväll!

Sooooooooool

En helt makalöst bra dag vädermässigt! Har varit en bra dag i övrigt också vilket resulterar i ett bra fredagshumör:) Övning tidigt i morse, hem o springa, duscha o göra vid sig, in mot stan o käka lunch med Karin o hennes syssling, shoppa lite, träffa klasskompisar, en latte, en massa fotande och nu är jag hemma.

Det var dagen det, nu i lite långsammare och bildlig form:

 
Dessa töffarna lunchade och shoppade jag med i kungsträdgården, vi va inte ensamma precis;)


Jag på uteserveringen, motljus är väl härligt när man tar kort!? ;)
     
   

Ett gäng blommor fångade i mitt underbara Stockholm som jag trivs i:)

Blåsippan ute i backarna står

Eller kanske inte just blåsippan men andra vårblommor som krokus, vitsippa osv. Riktigt fint och mysigt att se när man är ute och spatserar, ska ta med mig kameran imorrn tror jag så ni får se hur långt våren kommit här i sthlm. Vädret har vänt och solen och värmen har kommit tillbaka:) Det ska ju tydligen bli riiiktigt varmt nu ihelgen vilket aldrig är fel, då ska brännan bättras på! ;)

Idag va de föreläsning och sen tilltänkt plugg men så blev det inte riktigt. Först pratades det massor av träning, mat, pulver- ja vi träningsnarkomaner njöt:P Sen SKULLE vi plugga men det blev istället att killarna pratade bilar och sen pallade vi inte ta tag i saken så vi åkte hem:P

Mamma är bra rolig ibland, hon sa till mig för nån vecka sedan att jag MÅSTE höra av mig varje dag! Som om jag skulle ha något intressant att säga varje dag, och om jag nu skulle råka ut för något (vilket hon sa va anledningen till att jag skulle ringa) så är hon ju ändå ganska maktlös pga de 53milen.


Då var kroppen mör igen

Plugga, slappa, laga mat (mumma idag: först blodkorv o sen kyckling med ugnsstekta rotfrukter:) ) äta mat, träna satans hårt, käka, skåne, sova. Typ så har min dag sett ut, typ så ser min vardag ut, mycket mat o träning känns de som:P

Inget mer att tillägga en ljus kväll som denna, surfa sen sängen, imorrn bär det av till Frescati (skolan) igen.

<3

Dansryck

Radion dånar högt i lägenheten för tillfället, Rix vill tydligen göra mig glad och spela massa braig musik som är vääääldigt dansvänlig enligt mig;) Fick mig ett litet dansryck för nån minut sen, eller snarare dans/gympapass ryck:P Tur att ingen ser mig! Strax väntar lite plugg eftersom alla nytto-sysslor redan är avklarade:) Får se om det blir en springtur eller ett Friskispass senare idag, det är så skönt att ha valmöjligheten mellan pass/springa eller gymma:D



Såg ett tv-program för någon dag sedan där de åter igen tog upp viktdebatten. Där var ett väldigt intressant inslag där de visade en 12årig tjej som oroade sig för sin vikt, hon tränade för att bränna kalorier, inte för att det var roligt. Hon räknade alla kalorier hon åt, OCH till råga på allt så tyckte hon att hon var tjcok, eller rättare sagt att hennes mage för var stor! Vad som är det mest sinnessjuka i hela denna situationen var att när reportern frågade tjejens mamma om hon inte tyckte det var sjukt och fel att en 12åring höll koll på alla kalorier och oroade sig över sin vikt, hon tvekar FÖR länge med  svaret men säger typ att "jo, lite konstigt är det ju". LITE KONSTIGT, helt fel heter det! Just i detta fallet känns förklaringen ganska enkel till flickans tankar, svaret: Hennes mamma och hennes inställning som hon sorgligt nog fört över på sin dotter:S Man ska helt klart veta att det är godis och godsaker på helgen fast man bara är 12, men man ska inte räkna kalorier! Att tjejen för övrigt var smal som en sticka hör ju till saken, nej stoppa denna sjuka vikithets!



I spread my wings and I learned how to fly

Vardagsgrejs idag bara. Lång och extremt inenhållsrik föreläsning idag, märks verkligen att tempot ökat och att läraren vill att vi ska lära oss så mycket som möjligt. Jag tycker detta bara är bra, jag får en större förståelse för hur verkligheten fungerar med olika artiklar och så och då får jag väl ta att det blir lite mer att plugga på till tentan. Hemkommen med lunch i magen och fullt uppdaterad på alla internetsidor, och nu då? Ska läsa lite, ett kapitel eller två helst, är ju ledig imorrn så jag har en hel del tid då också. 

Har grym träningsvärk i ryggen från igår så det får bli powerwalk eller löpning idag, trist bara att det är helmolnigt väder:S Jaja, in med musiken i öronen och glöm väderleken:P

Kaffenarkomanen ska ta sig en slurp till nu, mumma:) 

Sommar sommar sol

Nja, sol iallafall:) Och det syns på min bringa och i mitt ansikte just nu, och luktas även;) För övrigt har det varit föreläsning i förmiddes, lunch, tvättid, solning, pratat med mamma och nu väntar lite plugg eftersom solen försvunnit från balkongen. Skulle varit kul om man kunde byggt upp en bränna innan man kommer hem till skåne igen för då väntas det ju studentfester och det är alltid roligare att ta på sig ljusa kläder när man är snyggt brun!

Har fastnat i ett musikträsk de sista dagarna, nämligen i Martin Stenmark;) Han har gjort en hel drös låtar som inte många har någon aning om. Jag älskar eftersom det är en bra mix av lagom lugna och lite mer uptempo låtar, OCH absolut inte att förglömma i min smak, texterna är mumma! :D

vi hörs ikväll efter träningen, måste försöka läsa ett kapitel nu.

ps: fick reda på rätta raden på duggan idag, tror nog resultatet blev ok iaf. ds

Jahupp

Mammas standardfras när hon tycker något är tråkigt att jahupp, detta kommer då självklart från den töntiga bonden i bonde söker fru som typ sa detta alltid, jag skrattar nog lika mycket varje gång jag hör det;) Ny tv hade vi tydligen fått hemma också, de var mitt uppe i ommöbleringen av stora rummet och jag störde tydligen.

Dagen idag kan stavas slapp med stora bokstäver. Solat en del på balkongen, kollat på tv, surfat på datorn, gått en sväng och sedan tagit ett skönt bad, en lugn söndag är skönt ibland:) och inget bakismående överhuvudtaget:)

Imorrn e de föreläsning och sen hem för att tvätta och sen träning på kvällen, mitt favvopass!:)

Hörs imöra!

Sen hemgång as usual

Jadå, det blev bra igår och vi gick till ett ställe på söder där det fanns både en ren bar-del och en nattklubbsdel, perfekt alltså:) vi hade trevligt, fick två supergoda Mojito drinkar av bartendern, träffade trevligt folk att prata med där både musiksmak, sport, personligheter, ja typ allt, diskuterades. Blev hemgång ganska sent vilket det typ alltid blir när man är ute här i sthlm, va väl i säng vid 4-snåret. Vaknade för typ en kvart sen! Sömn behövdes tydligen, dock är jag lite arg på mig själv att jag har sovit bort en supersolig förmiddag:S Men ut på balkongen ska jag nu för idag blir det slapp:)


Supergod och snygg drink helt klart!

Förfest

Sitter just nu och dricker drinkar:) Är inte helt fel, hör även på Måns (alias mums mums) på radion! :D Jag och Karin ska snart ut till nån pub och om jag får bestämma nån nattklubb:P Haha, nice mående jag har nu:D Jaja, de bjussar jag på, en bra kväll har det här varit och förhoppningsvis kommer det att fortsätta så:) Tänk vad lite alkohol kan göra?!

Tjoflöjt i lingonskogen!

ps: Karin hälsar att alla ska ha en jäkla bra lördagskväll! ds


Svinkallt

Duggan avklarad, kavaj köpt till jonna, lägenhet städad, disk diskad och emelie är fri att göra vad hon vill under resten av dagen:) Har även fått reda på mitt tentabetyg, fick "bara" ett B, jag skulle ha ett A, är värd ett A och vet att jag har kunskap till de men tydligen gick det inte riktigt som jag ville:S Fast om jag är nära så kanske jag kan prata mig till något poäng till:P O ja, jag vet att jag har überhöga krav på mig själv!

Ska höra med Karin om vi skulle hitta på något idag, en picknick hade varit jättemysigt men dagen till ära är det svinkallt ute och blåser halv orkan, ser även ut som om det skulle kunna bli regn:( Inneaktivitet får det bli i så fall.

Som många vet så älskar jag frukost, det är helt klart det godaste målet på hela dan och när vi ska på semester så är min första kommentar "åhh då får jag hotellfrukost" :P Jag älskar att ha massor att välja på, både varmt och kallt, massa frukt, juice, te, bullar, ja ALLT. Så nu när jag var hemma så passade jag på att köra lite engelsk stil, pappa och jag fick njuta en morgon!

 Bacon, ägg, rostad macka och te!

Plugg på en fredagkväll?

Det är lite av vad jag kommer att ha sysslat med när denna kväll är över, måste läsa igenom gamla duggor och föreläsningsanteckningar en gång till inför imorrn. Plugget i skolan innan idag gick bra, sedan hem o käka o iväg o träna vilket var jobbigt jobbigt idag. Käkat god lax nu ikväll och blev även en favorit i repris som jag även fick igårkväll, nämligen morotsstavar och dippa:) Mumma det säger jag! Så ska det låta har stått på programmet sista timmen nu, en überbra låt sjöngs nyss, Empty Room med Sanna Nielsen:)


Sovmorgon

Vaknade för en stund sen utan någon väckarklocka ställd:) Blev trots allt ett sent firande av Robert, vi hade helt klart mycket roligare än förväntat, plus att en del superintressanta diskussioner klarades av:P Vi spelade ett spel på Playstation 2 där man skulle tävla mot varandra í olika grenar, en var att fåmnga spöken genom att slå dem. En film med mig och Carro i huvudrollerna spelades in under denna övning och ser helt muppiga ut, slår och fäktar med armarna rakt ut i luften;) Men roligt hade vi iallafall! Blev hemskjutsad till två tiden.

Käkar frulle nu, ska sedan göra vid mig och lägenheten som är lite stökig, sedan beger jag mig mot skolan för lite duggaplugg med de andra.

Idag är det ju fredag också vilket jag inte alls greppat, dagarna är helt fel efter påskledigheten. Blir förmodligen en lugn tv-fredag med lite inslag av tråkigheter i form av plugg:S men men, tur vi bara har dugga på en lördag!

over and out,


Vardagsblaj

Tidig uppgång = Trött emelie. Övningstimme med klassen, gav mycket! :) Egenplugg med delar av gänget, fattar en hel del mer nu och börjar även få lite koll på hur läraren tänker, kan va en fördel eftersom det är han som ställer frågorna:P Hemma nu, sen lunch och kaffe på det, ja tack:) Plugg och surf väntar sen ska Robert i klassen minifiras ikväll pga hans 20årsdag idag, blir nog skojsigt. Eventuellt en snabb sväng inom Fryshuset där en klasskompis ska tävla med sitt band i en msuiktävling, får se hur det blir med den biten, blir iallafall tidig hemgång, vill ju va pigg och alert imorrn inför mer duggaplugg!

Tjoflöjt så länge


Urkass ledare

Sitter i soffan nu igen. Har varit iväg och kört ett intensivpass med en värdelös ledare, hon hoppade mest rundor och tjoande och tjimmade för sig själv än vad hon var tydlig med att visa rörelserna för oss, tur att jag kan många av ledarnas rörelser nu så man fattar vad hon menar. Jaja, passet genomfördes och jag var ordentligt trött efteråt, och ont i ryggen har jag, vet inte om det är träningsvärk eller vanlig värk:S Har ätit precis och även läst klart sista kapitlet i ekonomiboken:) Tur att jag fortfarande vet hur man gör när man råpluggar:P Ska försöka kolla lite på frågorna som finns innan jag somnar ikväll. Imorrnbitti blir det sista övningen och stannar även i skolan för att plugga med de andra, de kanske har snappat upp något jag inte hunnit med;)

Bara skit på tv:n ikväll, eller rättare sagt, jag har inte de kanaler som behövs för att underhålla mitt tv-intresse. Blir nog att jag sitter med datorn i knäet ikväll, när jag inte pluggar då:P

Ska försöka få tag på mamma o pappa nu, hörs imorrn förhoppningsvis med mindre ryggont!

Olikheter

Uppe med tuppen idag också trots att jag är ledig. Frullen är uppäten, har hunnit gå en sväng och även gått inom affären och handlat kaffe som tog slut igår. Kaffe som är sååå gott måste jag bara ha, eller måste och måste, är väl inte riktigt beroende av det men tycker att det är väldigt gott så jag vill dricka det varje dag bara av den orsaken.

Något jag funderat över är matvanor och hur olika de är. Vissa äter bara för ätandets skull och tänker inte så mycket på vad det är de stoppar i munnen, andra äter allt de tycker är gott och bryr sig sedan inte om hur näringsvärdet ser ut, vissa kroppar klarar detta och andra inte. Det finns de som tänker extremt mycket på vad de äter ur viktsynpunkt, de har spårat ur på andra hållet; de bryr ju sig inte om hur att de inte får i sig tillräckligt med vitaminer, mineraler etc, allt de bryr sig är om att vara så nära "siza zero" som möjligt. Sen finns det de som mig (haha, som om jag skulle vara perfekt) som tänker på vad de äter (jag kanske lite mer än gemeneman) som vill att maten ska vara god men samtidigt nyttig. Har även lärt mig på senare dar (eftersom jag är sååå gammal) hur olika min kropp reagerar på olika livsmedel; vissa saker tycker jag är supergoda men kroppen tycker inte det är lika roligt att ta hand om dem, sant men tråkigt. Jag tror att jag uppfattas som ett tränings- och matfreak som inte tänker på eller gör annat, och nej det är nog ganska sant, det är två av mina intressen och har blivit en del av min vardag. Eftersom jag älskar att experimentera i köket så kan det bli en och annan konstig och "misslyckad" maträtt men det får jag ta;) Jag vågar iallafall och det är huvudsaken, det har blivit en del favoriter som tillkommit i laboratoriumet:P

 

Trivs

Ett nice träningspass plus extra löpning på bandet efter det avklarat. 3, snart 4 kapitel lästa i boken och Emelie mår just nu väldigt bra. Att kunna le när man springer måste vara ett bra tecken på att det känns bra, har helt klart kommit fram till att jag trivs i Sthlm:) Blev i helgen utfrågad av min gudfar om jag ansåg mig vara en stockholmare och mitt svar blev Ja det är jag nog. Man är inne i stressen och allt känns ganska självklart med pendling, eget boende etc, saknar dock närmsta vännerna och familjen enormt mycket. Om man kunde flyttat dem till sthlm eller åtminstone i närheten hade det varit super!

Kollade igenom min kamera innan, jag lyckades ta hela 5 kort under min drygt veckolånga skånevistelse, är det inte ofattbart många?! Känns som jag glömde bort att plocka fram den;) Därav blir det inga kort därifrån tyvärr, får väl ta nya eller se om här är några gamla:P

Mot boken och sen sängen!

Lägenheten står kvar

Kom fram igårkväll lite tidigare än tänkt eftersom jag fick åka en "snabbuss" som gick lite mer nonstop, därmed också en grym smärta i ryggen när jag äntligen fick lägga mig i sängen här hemma:) Helt klart mycket struligare och förvirrat att åka med Swebuss som jag gjorde nu jämfört med Svenska buss som jag åkt med innan. Det är gemytligare, billigare, bekvämare och framförallt känns det som om chaufförerna har koll på läget etc. Men visst, det gick lite fortare och jag kom ju fram tids nog.

Idag började vardagen igen och därmed skola. Första och sista föreläsningen för denna veckan, en övning på torsdag och sen nalkas dugga på lördag, hojhojhoj hur nu den ska gå. Känns rätt stressigt, ska läsa 165 sidor i den nyinköpta boken (fanns inte på bibblan i skåne:S hittade dock denna på second hand:) ) , göra alla övningar, göra alla test-duggor, och helst förstå vad fasen det är jag läser:P Tror det löser sig men tiden känns lite knapp.

Mat inhandlat, ätit, lägenhet kollad, väska uppackad, träningstid bokad, kaffekoppen redo framför mig, MOT BOKEN!

Lämnar skåne

Jaha, då var även denna skånevistelse slut och jag beger mig snart mot stockholm igen, Sitter i mackes lägenhet och käkar lite mat, ska snart gå till bussen, är hemma i sthlm ikväll igen. Det har varit en förfärlig uppdatering nu när jag varit hemma men jag har hunnit med massor. Fikat med kompisar, gått på stan med mamma, kollat på fotboll med storebror, sprungit och åkt motorcykel med pappa, varit på både hemmafest och ute på krogen, hjälpt mormor i trädgården, och även slappat en del; altlså en helt vanlig veck för mig här hemma i skåne. :D

Nu är det tillbaks till verkligheten och vardagen med plugg. Har en hel del att göra nu när jag kommer hem igen, en dugga på lördag som jag knappt vet vad den kommer att innehålla, men jag får väl ta reda på det:P Det löser sig, kan ju alltid göra om den frågan på tentan om det inte går bra på duggan.

Vill tacka alla människor jag träffat denna veckan, det känns verkligen att man är uppskattad när man kommer hem. Alla rycker och drar i en och vill att man ska hänga med på än det ena än det andra. Det är en kraftansträngning att komma ner här men det är så roligt så det är det värt!

SM-guldet är hemma

Ahh, jag bara älskar när sporten går min väg;) Färjestads BK tog SM-guld igår kväll och jag skulle så gärna ha velat varit på plats i Karlstad men man kan ju inte få allt som man vill. Det enda som räknas nu är att macke iallafall blir tyst ett tag om vilket lag som vann hockeyn sist:P Körde ett fikarace igår på två ställen och drog även senare in till stan o kollade på fotboll på en pub, kändes lite ensamt som tjej bland alla killar men men, är man sportnörd så är man. ;)

Ska surfa lite här sen bege mig ut på en springrunda o sen inåt stan idag också. Det vankas fika med ett nytt gäng idag o jag ska även kolla på ett par skor :)

Fick en fråga idag som det blev ett automatiksvar på men som satte igång en tankeprocess, frågan löd "trivs du bättre här hemma än i sthm?" mitt svar var att jag trivs nog lika bra på båda ställena, och visst det gör jag, om man bara kunde flyttat nära vänner och familj lite närmre. Man blir så tvådelad som person och så mycket mer medveten om vad lite närhet kan göra...


Onsdag mitt i veckan

Hjälpte mormor med en sjuhelsikes massa löv igår, och ändå är inte alla upplockade:S Detta har resulterat i träningsvärk i rygg och armar för min del, och en liten blåsa på ena fingret, såååå synd om mig! ;) Idag blir det först fika med J och sen fika med ullis och carro, typiska tjejaktiviteter eller hur?!  Sen förhoppningsvis sista hockeymatchen för Färjestad, för de SKA vinna ikväll! Då kommer SM guldet äntligen tillbaka till Karlstad! :) Funderar på att prata med bror min om att se den på nån pub så jag kan fira ordentligt, och se han deppa samtidigt:P

Det sägs ju ofta att onsdag är mitt i veckan, förmodligen för att det är mitt i veckan av arbetsdagar men det stämmer ju inte om man kollar på hela veckan. Och nu får det absolut INTE vara mitten av veckan för då har jag bara halva veckan kvar här hemma. Allt går för fort, jag hinner med mycket och träffar många men ändå vill jag inte att dagarna ska gå. Det här med Sthlm är ett mysterium och kommer nog alltid förbli för min del....

ps: Ullis, låten Halo är rätt jäkla bra har jag kommit på:P ds 

 Vadå vill ha!

Typisk mamma-dotterdag

Mamma har varit ledig idag och därmed hat vi haft vår obligatoriska mamma-dotter dag som vi alltid har när jag är hemma, och en sådan har väl vi haft i ett par år nu:P Den tillbringas här hemma med att städa och röja upp lite på förmiddagen och bär sedan vid lunchtid in mot stan där vi kollar affärernas utbud, tar en fika och allmänt umgås. Oftast handlas det också, nästan alltid till mig, så också idag;) två billiga klänningar från HM och en enkel kjol därifrån också. Mamma är, har alltid varit, och kommer alltid vara bästa mamman som är supersnäll och vill att hennes barn ska få ett klädesplagg om hon nu vill ha de:) Sen att hon är lättövertalad är en helt annan sak:P

Jag och pappa är precis inkomna från en sen springrunda som gick riktigt fort för min del. Sprang lätt ifrån honom och kände att där var väldigt mycket kraft kvar i benen trots fartökningen på slutet:) Märks när jag inte sprungit på några dar, helt klart mycket lagrad energi i kroppen!

Imorrn blir det att hjälpa mormor och kanske fika eller nått:D

Jodå jag lever

fast man kan knappt tro det om man kollar på uppdateringen av bloggen:S Det blir så när man har mycket att göra helt enkelt. Bussresan hem till Skåna i fredes gick bra, grillade hemma hos macke sen på kvällen:) Jag satt hos frissan hela förmiddagen igår och är nu nyklippt (skönt att få väck värsta svintot) och även nyfärgad. Blev en massa ljusa slingor och sen får solen hjälpa till att bleka det ännu mer, jag blev helnöjd iallfall:) Sen var det presentjakt, köpa blommor och sen hem och göra vid sig som gällde. Jennys 20års fest igårkväll var riktigt lyckad, jag hade ruskigt kul hela kvällen! tackar så mycket för att jag fick komma, det får helt klart göras om!

Dagen idag har varit enormt tung, bakis är nog bara ett förnamn:P När mamma o pappa kom hem inatt så ville mamma kolla om jag var vaken, mitt svar till henne var "ta bort ölen";) tydligen var jag inte helt nykter vilket hon insåg när hon absolut inte kunde hitta några öl;) Nu är det familjeumgänge som gäller för hela kvällen och det känns SUPERBRA! :D

Ha de nice, uppdatering om vad som händer i veckan kommer nog imorrn!

Som sommaren

Ahh gud vad trött jag är, det märks att jag bara fått sova typ 5 timmar två nätter i rad! :S Det är den enda nackdelen med besök, samtalämnena tar liksom aldrig slut. O när man som bäst trodde att ämnena tagit slut och alla skulle sova, då kommer någon liten rolig människa på att min bokhylla bildar skuggan av ett kors och det var tydligen JÄTTELÄSKIGT! ;) Tror det blir en liten powernapp här nu framför tv:n som ändå inte visar något bra och sen ska jag försöka mig på lite motion, antingen gymmet eller springrunda. Har packat ner en del jag ska ha med mig hem så allt det känns numera lugnt.

Ahh, hade nästan glömt bort att jag köpte jordgubbar som jag tänkt vi skulle äta igår men det hanns inte med så det blev några för mig innan o resten på vägen hem imorrn. Synonymt med jordgubbar är helt klart sommaren vilken jag älskar!

 Smaskens!

Så det kan gå

Gårdagskvällen blev nice, tacos och massa tjabb långt in på småtimmarna var vad som gjordes:) O kanske var det pga den lilla sömn vi fått som gjorde att vi försov, eller Jonna och Elin försov sig i morse. De vaknade 20 minuter innan tåget skulle gå, jag sa direkt att ni hinner nog inte men de chansade och slängde sig iväg i en taxi. de missade tåget med typ 2minuter! riktigt surt:S Fick kolla upp nya hemresealternativ till dem och lyckligtvis var där sista minuten biljetter till hyfsade priser, tror de är hemma snart. Själv spenderade jag förmiddagen på veckans sista föreläsning och begav mig sedan till skolan för att skriva ut lite papper. En sväng inom veromoda på hemvägen och en klänning/linne och en goodiebag rikare (fattigare:P) när jag kom hem.

Idag har det verkligen varit och kommer fortsätta vara skräpmatens och därmed absolut inte emelies vanliga matdag. Behöver käka upp alla rester etc som finns kvar, får väl försöka se det som en belöning för ett bra jobb i skolan hittills eller nått. Men ni som känner mig vet att mitt dåliga samvete säger till och mitt mående också, mår helt enkelt inte bra av "icke emelie vänlig mat":P :(

 Denna som Jonna lämnade kvar är en av anledningarna till mitt dåliga samvete just nu.

 Kan väl iofs hålla med om att glass, solstol och balkong är ett ganska mysigt torsdagsnöje:)

Gött å leva

Ahh vädret håller i sig och solens varma strålar skiner just nu på mig och har gjort under hela förmiddagen:) Det blev lite mat för J o E:s del igår kväll när de kom hit o sen mest prat o slapp. Jag va på en övning i morse o begav mig sedan direkt till gymmet, en hel vecka sen jag var där! Styrketränade och lite kondition på det var skönt, promenerade sedan hem i solskenet och har precis duschat och sitter med lunchen:) Ska bege mig mot stan sen för att möta upp shoppingnissarna o se om jag hittar något jag me:)

Idag är ingen vanlig dag heller, dels är det första april och därmed djävulskapens dag;) Men det är också Jennys 20 årsdag vilket jag kommer fira när jag kommer hem! :) Ska bli superkul och jag hoppas verkligen du får en bra dag idag och även att festen blir kanon! :D

See ya later!

RSS 2.0