Jaaa kroppen svarar

Har varit på ett intensivpass ikväll på Friskis och vet ni, nu händer de grejor både styrke och konditionsmässigt:) Jäklans gött att känna att jag orkar mer och mer! Jaja, nog om träning för idag;) Blidde en slapp lunch och eftermiddag i soffan med skidor och sedan läsning i boken "Tusen strålande solar":D Har nu lagat megagod kycklinggryta med stark thaismak och kokosmjölk, MUMS:) Det och lite melodifestival nu blir en bra början på kvällen och avslutning på dagen! :)

Har myspys med massa tända ljus på bordet, synd bara att man är själv;)


Lördagsfint i lägenheten

Vaknade tidigt i morse, redan vid 8. Gick upp och käkade frukost och tog sedan tag i disken från igårkväll och nu i morse. Sen blev det lite blomskötsel och såg att det behövde torkas av i fönsterkarmen, ja helt plötsligt stod jag där med trasan i handen och torkade av alla ytor i hela lägenheten;) Blev sedan ett ryck med dammsugaren också;) Nu skulle nog mamma va stolt över mig:P

Hade funderingar på att gå till Nacka Forum idag Akademibokhandeln och Maxi som ligger där för att kolla in lite böcker på rean men vädret blir bara sämre och sämre, molnar på rejält så jag väntar nog med det tills imorrn. Eller ja, vi får se helt enkelt.

Nu e Macke o Kribbe framme i Åre och står förmodligen i backen vid det här laget, ahhh vill också åka skidor:S

hörs sen,


Tv kväll

Ja det blev en härlig fredagkväll spenderad framför tv:n. Först Så ska det låta med supersnygga Brolle och sen Skavlan med den norska programledaren som blivit så populärt, och det med rätta! Han har ju hur många bra gäster som helst och kan även göra ett bra program:) Idag va där en människa som jag aldrig hört talas om, Amos Oz, tydligen en jättekänd israelisk författare som hade en extremt intressant syn på tankar och livet. Jag ska helt klart läsa hans böcker!

Han sa några saker som verkligen naglade sig fast i mig: " när två rätta saker strider mot varandra så är handlingarna och resultatet kan bara bli en tragedi" , " en synonym till kompromissa är livet, man måste ge och ta för att överleva".

O just de, såg ni skidorna innan idag, normannen Petter Northugg, ojojoj säger jag bara, vilken utväxling han får när han kopplar på alla muskler, på skidspråk:P Djupt imponerad är inte ens tillräckliga ord för hans kapacitet!

"You don't know what you got till you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start from the bottom of my heart I apologize
What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful"

Guess this means you're sorry
You're standing at my door
Guess this means you take back
All you said before
Like how much you wanted
Anyone but me
Said you'd never come back
But here you are again

"Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life (my life) would suck (would suck) without you

Maybe I was stupid for telling you goodbye
Maybe I was wrong for tryin' to pick a fight
I know that I've got issues
But you're pretty messed up too
Either way, I found out I'm nothing without you

'Cause we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly,
My life (my life) would suck (would suck) without you"

I love you, and you know it! "till death do us part"

Fredagslunch

Fy sören vad svår duggan va idag, alla såg ut som frågetecken och när vi gick ut ur salen så tittade alla på varandra och bara skakade på huvudet. Får hoppas på att jag satt in så många rätta svar som möjligt men svårighetsgraden var helt klart den högsta av alla duggor vi fått se.

Hade bestämt med Karin om att träna tillsammans direkt efter duggan men hinder för henne kom ivägen så jag blev själv. Körde ett ganska kort styrkepass, tar en långpromenad nu i eftermiddag istället:) Har fått i mig lite lunch o kollar nu på herrarnas skidstafett på tv, visst är luncherna bra, alltid skidor:P

Blir nog en skön slappefredag, ska ta mig till bokrean imorrn o se om jag kan fynda nån bok:)

hörs ikväll,


Ja vad ska man säga..

En klasskompis jag har kan verkligen förhöja stämningen och humöret. Alla hans dumma, konstiga och helt underbara kommentarer gör livet i skolan till en fröjd ibland, inte alltid dock:P Har börjat skälla på honom nu när det blir för mycket för min del, o det bästa är, han lyssnar! (iaf när man sagt till honom ett par gånger;)) Har då varit i skolan tills för en halvtimme sen typ, pluggat sista inför duggan som e imorrn. Har käkat nu med så strax ska städningen påbörjas, eller slutföras egentligen, började lite i morse. Ikväll kommer nämligen Macke och kompisen Kribbe på besök, de är på genomresa på väg till Åre, lyckostar. Då passar han på att träffa lilla mig och även få lite sömn;)

Blir även bjuden på middag ikväll av farfar och marianne eftersom de också ville träffa Macke, så jag slipper tänka på det:)

later,

O idag då?

Nu känns livet, inte tråkigt, inte bra, inte kul, inte jobbigt, nej jag vet inte. Mycket går per automatik nu, träna, plugga, äta, sova o så skidor på tv. Jag vet att jag stundtals är en ensamvarg och undrar ibland hur mycket ensamvarg man kan bli innan man klassas som tråkig och konstig?! Jag vet att denna stockholmsflytt gett mig "egentid" där jag bara är Emelie med mig själv och ingen annan, hur länge står jag ut med det då? Hur länge finner jag livsglädje i att leva ett sånt här liv? Ja du, många frågor där inga säkra eller vettiga svar kan ges, bara tiden kan utvisa detta.

Va i skolan i morse o pluggade inför duggan, åkte sedan inom Karin med en bunt papper till henne sen åkte jag hem. Har käkat min lunch (himmalagad kålpudding) o kollar nu på sprintstafetten. Har även hunnit med att vara lite duktig med försäkrings och elgrejs.

Ska snart gå upp till farfar o kopiera ett papper o sen handla lite mat.

hörs ikväll,

Förlovning, semleprat och träning

Är hemkommen från träningen, blev ett medelpass idag, dock tyckte jag inte alls om ledaren idag, för mycket folk i en för liten lokal och för enkelt rent konditionsmässigt så det blev en stund på löpbandet för att trötta ut benen lite, GÖTT! :) Sen läste jag i en tidning på vägen hem om en tant från Kristianstad som uttalat sig om hur nyttig/onyttig en semla var, hon påstod att man kunde äta en semla om dan om man bara tog en promenad, vadå inbringa felaktiga tankar i folks öron?! Ok att gotta sig ibland men inte varje dag!

Sen har ju Kronprinssessan gått och förlovat sig idag på eftermiddagen, ÄNTLIGEN är väl min enda kommentar, det har tagit lång tid innan de fick lov/ville/kunde förlova sig. Man har ju trott att de skulle förlova sig nån gång men inte att det skulle ta så här lång tid när de ändå varit tillsammans så länge.

Kollar på mästarnas mästare nu, har "fikat" lite o ska snart sova, kroppen behöver vila!


Den traditionella plankan hä ovan, har jag gjort idag:P

Godnatt på er

Skid VM

Den sporttok som jag är så älskar jag allt som är på tv på dagarna nu, massa skidor och skidskytte:) I princip alltid när jag äter lunch så är det någon tävling på tv:) Har ju för rolighetens skull även varit en del svenska framgångar! Har varit på sista övningen nu i morse, nu blir det seminarier för resten av kursen. Hann även med att åka bortom Nacka Forum för att kolla efter mammas jacka, fanns dock inte där heller:S

Ska äta upp min lunch o diska undan sedan väntar massa plugg idag och dagarna fram till fredag, har ju inte mer skola inplanerad denna veckan så jag kan disponera mitt pluggande själv:)

Passet igår kanske ska nämnas också, ojojoj va trött en kropp kan bli på mindre än en timme:P Men det kändes ändå bättre än förra gången så efter ett par gånger på sånna här intensivpass så kommer nog kondis, styrka och allmän uthållighet förbättras:D

nej mot sprintkvalet!


Snöig måndag

Ny vecka och nya möjligheter brukar man ju säga, men med det följer ju också förpliktelser. I mitt fall består det av ytterligare en dugga på fredag då på hela boken. Så det blir till att plugga en hel del, känner dock typiskt nog inte för att plugga just nu, men det är bara till att gräva ner huvudet i papprena:S Blev ju då inget pluggat igår alls, stannade på soffan och förflyttade mig till sängen vid halv 10 och somnade sedan;) Riktigt slapp dag!

Har varit på en kort föreläsning i morse, sprang inom stan för att leta efter en jacka till mamma fanns inte i hennes storlek:( Köpte även med mig 2 avokados från hötorget för bara 10 spänn:) Ska nog äta en sån senare, har precis fått i mig lunch o ska börja plugga.

Blir träning senare ikväll o ännu mer plugg:S

Kan det sluta snöa?!

OMG, det har snöat hela jäkla långa dan. O inte sånt där fint, tunt snöande, nej då, det vräker ner och det kommer vindpustar  imellanåt. Visst snö är härligt och fint men man har ju inte kunnat gå utanför dörren på hela dan, ville inte frysa ner fötterna:P Faktum är att dagen har varit otroligt seg, somnade en stund på soffan innan. Har käkat kvällsmat nu och kollar på reprisen av melodifestivalen från igår, fatta vilken låg standard det var alltså, ingen Peps Persson Hög standard där inte ;) Ska försöka plöja mig igenom lite plugg innan det blir Beck på tv.

Har verkligen inget att skriva om idag, hjärnan är helt igenpluggad eller nått:P Skrämmande tanke egentligen, att hjärnan skulle va en enda stor degklump av snorigt innandömme:S Ihh vilken äcklig tanke;)

vi hörs imorrn istället, då efter förmiddagsföreläsningen!

Idag är ingen vanlig dag

för idag e de Jonnas födelsedag hurra hurra hurra! Hihi, vet attdu blir lite vansinnig på mig ibland, men tur är väl det att det bara är ibland:P Systemetålder är infunnen för dig, fast de är ju inte något du varken tänker på eller tänker utnyttja särskilt mycket;) En fin bild på lilla dig tagen av mig i Danmark för cirka 4 år sen, de du!:P


Hade för övrigt riktigt skoj igår, börjar kännas jäkligt avslappnat och skönt i det gänget jag umgås i nu. Alla har funnit sin roll och nu kan man bara "freestyla" precis som man vill;) Mår dock som jag förtjänar idag, lite bakis är man allt:S Men, tvätten är tvättad precis som lovat, resten får jag se hur det blir:P

tjingeling

Hårfärgning

En lördag som började med snöfall, sen kom solen fram och det blev riktigt fint väder ett tag, men nu dominerar molnen och det blir mörkare ute. Har kollat på skidor på tv typ hela dan parallellt med att Carro kom hit och färgade mitt hår, utväxten blev lite mörkare iallafall:) Har även käkat precis o ska snart ut på en liten promenad. Efter det blir det duschning och vidgörning. Ska åka till Zahra ikväll och det tar drygt en timme att ta sig dit:S Får allt hoppas på att det blir trevligt:P

Sitter o gluttar lite på nått fettprogram på 4:an. Sjukt tjocka människor i England försöker gå ner i vikt, eller deras coacher försöker och de bara klagar hela tiden. Fattar inte hur man kan låta det gå så långt. Ok att man blir lite överviktig och har några "trivselkilo" men inte f'n att man ska väga 150kilo! Ett argument en kille i programmet har är att "feta människor vill och behöver ha riktig mat" Ha, vilket skämt, för det första så behöver väl inte de nån annan mat än oss andra, det är en av anledningarna till att de blivit feta. För det andra så äter de ju "riktig mat" läs Mc Donalds varje dag och toppar det med några KitKatt till frukost! Ibland blir man rädd för hur vissa människor tänker!

aja, mot min promenad, känns nästan ännu bättre när man ger sig ut o går när man sett detta tv programmet.

Härlig fredagkväll

Kalla mig galen men det blev en springrunda i solskenet:) Var jäkligt tungt och trögt men jag tog mig runt och det blev faktiskt bättre och bättre ju längre jag sprang. Dushade sedan och läste ett kapitel till i kompendiet. Sen fick jag ett enormt sug efter cashewnötter och cola (light då eftersom jag inte gillar eftersmaken i vanlig cola, vilket typ alla mina kära vänner fått lära sig:P ). Så jag sprang snabbt ner till affären och handlade det som mitt fredagsmys:)

Har precis ätit upp dagens middag, tacopajen som jag lagade igår. Den var nästan godare idag faktist så det var bara ännu mer positivt:) Nu blir det finalen i På spåret och sen lite film kanske.. hörs imorrn innan det blir hårfärgning!

<3

Sooooool dag

Ahh vilket väder alltså, helt makalöst fint! Solen har varit framme hela dan och detta har "firats" med en långpromenad runt Hammarbysjön med farfar och marianne. Blev sedan bjuden på lunch av dem så jag slapp laga egen:) Stannade kvar där och såg på skidorna på tv, gick dock inte så bra för svenskarna tyvärr:S Nu e jag tillbaka i lägenheten igen (om ni inte förstod de) , men det spritter i kroppen, vill vara ute i solen ännu mer, funderar på att gå en runda till eller nått:P MEN jag behöver ju plugga:S Aja, får se hur jag gör, kaffet ska drickas upp först iallafall.

Mamma har lärt sig det här med sms nu och det märks direkt i min inkorg;) Får söta små sms nån gång sådär ibland:D De är jäkligt uppskattade och jag vet att hon också tycker det är roligt att kunna skriva till mig o sen få svar, min lilla mamma<3 O nej nu blev jag känslig igen, så fort jag tänker på familjen och allt de gör så blir det jobbigt, helt klart det värsta med att bo långt iväg:(




Matdag- mission accomplished

Åh gud nu hoppas jag att jag slipper inhandla stora och dyra matvaror på bra länge. Kalaset blev inte billigt idag men visserligen fick jag ganska mycket, men det är aldrig roligt att se pengarna rulla iväg:S Nu är skåpen fulla, eller åtminstone kyl och frys, vilket är skönt:) Även två maträtter är färdiglagade, varav en jag åt middag av idag, resten kommer frysas in. I övrigt så har dan varit ganska seg, har löst lite sudoko och lyssnat på musik. Är nog så uttråkad så jag plockar fram pluggrejorna senare ikväll.

O just de, har ju hunnit med att dammsuga av lägenheten också. Massa matgrejor va där på golvet i köket så jag tog en sväng i resten av lägenheten också. Rent och fint:) Tänkte på det innan, jag städar mer och oftare nu än när jag bodde hemma, dels för att det bara är jag som skitar ner här i lägenheten, för att jag har ganska mycket tid över, och dels för att man njuter mer av en nystädad lägenhet än ett hus (kan ju inte se om HELA huset är städat:P ).


Nylagad kålpudding!


Tacopaj utan pajskal!:P Tips, man har philadelphia istället för deg. Blir dock lätt flottigt så håll igen lite på den;) Detta var min middag, riktigt mumsig, men lite "tung" i smaken, men GOD! :)

tjoflöjt

Torsdaglunch

Sluta tidigt, kaffe, tonfisksallad och skidor på tv, kan nog inte bli så mycket bättre en torsdagslunch för min del:) Ska kolla klart här och käka upp o sen bege mig mot mataffärerna. Något som också känns riktigt bra är att jag inte har mer skola denna veckan, kan plugga i lugn och ro precis när jag själv vill! Imorrn blir det nog en del plugg, och kanske lite ikväll.

Har mitt hår helt utsläppt för första gången här uppe i stockholm, ser ut som ett troll men det funkar nu iallafall. Permanenten har lagt sig lite iallafall.. ska till och med försöka mig på att platta det i helgen när vi ska till Zahra i klassen på lördag. På dan ska det också färgas hår, nämligen min utväxt som inte är för fager nu, typ en-två centimeter:S Carro ska hjälpa mig med det:)

Nahe, mot tv:n o maten igen.. kommer bilder ikväll på maten som lagas senare idag!


Home again

Då e jag hemma igen från träningen. Jäklar i mig vad jobbigt det var, det är verkligen skillnad på intensiv och medelpasset, nu var jag typ skittrött efter en kvart;) Men det var skönt att få ta ut sig riktigt ordentligt. Kommer nog gå på nått sånt här pass i veckan, mer pallar nog inte kroppen. Har iallafall kommit ner i varv nu, käkat har jag också gjort, MUMS:) Välbehövligt efter det slitpasset:P 

Tv, skåne, och plugg ska förhoppningsvis hinnas med sista timmarna nu innan läggdags. Annars skjuter jag på plugget till imorrn, har bara en övning på morgonen då, sen ledig resten av dan:) Ska även handla lite mat o göra en stor ladding och frysa in. 

You have no idea of what that meant to me
God, thank you- maybe

Onsdag

Har precis läst ett kapitel i det kompendium jag köpte igår, innehåller sista delen på denna kursen. Lite snurriga förklaringar är där i den, ska höra med föreläsaren hur vi ska bete oss med den. Har också varit på Nacka Forum idag igen, köpte två blommor och krukor till och hittade även en stickad tröja på stadium som jag velat ha ett tag, o vet ni vad? den va på rea:) Med blommorna så känns lägenheten lite mer ombonad och hemma:D

Underbart väder även idag, solen har varit framme hela dan, man får lite mer positiv energi vilket aldrig är fel:) Känns som jag kan behöva det nu! Jaja, snart dags för att dra till träningspasset, ska prova ett intensivpass idag, lär bli jobbigt och svettigt:P

Bilder på lägenheten här nedan






När djävulen vaknar i mig så är jag ute på djupt vatten.
Rycket kommer och jag stannar inte mig själv, jag fullföljer, trots dåraktigheten.

<3
 

Blomblomblom blommor

Har då köpt lite blommor till mitt ena fönster, såg dock när jag kom hem att det blev för lite så jag får köpa nån till. Har käkat middag och även de nötter jag köpte på maxi:) Kollat på ett avsnitt av Andra Avenyn här på datan och även Mästarnas mästare på tv:n. De visade en film om Per Elofssons karriär, gud vad arg jag blir när jag ser OS loppet där han sprängde sig på grund av fuskaren och doparen Johan Mülegg vann:S Väckte faktiskt ganska mycket känlsor när jag såg det, så jäkla orättvist med den kapaciteten som Per hade! :( Blir lite tv till o sen sängen.

Mår konstigt. Vet ibland varken in eller ut. Vem är där, vem är inte där. Vad händer nu, vad händer sen? Tålamod eller rättframhet, vara aktsam eller aggresiv? Fan fan fan!

Sunnyday

Riktigt fint väder idag, solen skiner och det är så sådär friskt kallt:) Det ska jag utnyttja genom att gå till nacka och handla ltie blommor. Karin ville också gå en sväng så hon hakar på. Har varitpå föreläsning i förmiddes och även pratat med Jöken ansvarig, om där finns plats när kursen startar i mars så e jag med! :) Hade varit skönt att få den avklarad eftersom det är en bra merit att ha med sig tillsammans med ekonomin:) Har hunnit käka lunch och diska här hemma också, ska snart bege mig för att möta Karin när hon kommer med bussen.

Hörs ikväll,

Julte

dricker jag ikväll. Köpte det i november och har fortfarande en del kvar, men det gör inte så mycket att det är julsmaker, det är ju gott ändå;) Har nu läst hela kapitel 14 i boken, är riktigt nöjd med vad jag hunnit med idag:) Ska köpa det extra kompendium som vi behöver här nu i slutet av kursen. Kollar lite tv nu och ska snart sova, känner att ögonen börjar kisa precis som vanligt när jag är trött. :P "I'm alone, and I'm tired of it. Sometimes I want to give up, or no, not give up, but just quit. Quit this struggle, this fight, dream- is it a dream or just an imagination?"

Pokerface

Hör på radion i bakrunden, Pokerface just nu. En jäkligt bra låt det där, att dansa, träna, städa eller bara digga med till:) Föreläsning och inlämningsuppiften avklarad idag då ja, ruskigt skönt:) Har även hunnit med ett träningspass med samma ledare som igår, hon e rikitgt peppande! :D Käkat, diskat, och plockat undan har jag också hunnit med här hemma, nu ska jag surfa lite o sen läsa lite i boken. Sen blir det tv och sova, en helt vanlig dag i emelies liv just nu helt enkelt!

Fick allahjärtansdag kort från mamma o pappa idag:D, det hade tydligen kommit på villovägar i postgången.

Idag har förresten inte alls varit min dag. Vaknade och hade vääääldigt mycket att göra innan jag skulle till skolan. Började med att hacka lök det första jag gjorde, kanske inte så bra, kunde lika gärna hackat av mitt eget finger:P har varit übertrött typ hela dan och inte alls varit på bra humör. Ville helst bara krypa in och gömma mig i jackan när jag var i skolan:S Lite bättre nu ikväll förmodligen för att ingen kan störa mig och att jag själv får välja vad, hur och när jag ska göra det!

hörs sen, 


Dödstrött

Vilken aktiv dag det blev. Istället för att gå ut till Nacka Forum så blev det en lååååångpromenad med Karin på Djurgården. Vilka fina hus där finns alltså, lite pengar jaaaa tack:P Fast vissa skulle behöva fixa till sina trädgårdar lite, inga buskar och växter liksom.. Sen följde jag med henne o handlade mat till henne och bära hem det. Efter det, träningspass på Friskis, shit va trött jag va i musklerna innan, o inte är det bättre nu, men aja passet gjordes med en superbra ledare:) Prat med både Jonna och mamma nu ikväll, läst sista i kapitlet, ätit, och kollar nu på Beck på tv.

Imorrn blir det föreläsning på förmiddan och sen göra inlämningsövningen efter lunch. Får se om jag hinner köpa blommor imorrn eller om det får vänta nån dag till.

tjolahopp för idag

Städerska

Jag antar att mammas tjat och sätt att städa och hålla rent hemma under min uppväxt ändå har satt sina spår;) Är lite halvpedantisk och vill alltid ha ordning och reda och rent omkring mig, jag som alltid sagt att "jag ska inte bli pedantisk iallafall!" Haha, tji fick jag;) Har iallafall röjt upp här hemma nu, även torkat av alla köksluckor, det var nog inte gjort på det senaste halvåret eller nått:Ska skriva klart här och sen läsa en bit i boken. Sedan ska jag gå till Nacka Forum o köpa lite blommor som då va föräldrarnas allahjärtansdag present till mig:) Ska även träna i eftermiddag och plugga lite till.

Har ju fått en svensk världsmästare nu på morgonen. Skönt tidigt uppe (precis som vanligt) som jag va så såg jag skidskyttet och att Helena Jonsson vann. Jag älskar ju sport och skidskytte är en av favoriterna just nu:)

Tack o hej så länge,

Melodifestivalen

Maten är uppäten, kvällspromenaden gjord och nu myser jag med cola light framför tv:n. Karin åkte ut till Vaxholm igen så vi struntade i kvällens planer. Det blev ett museibesök innan idag, nämligen Nordiska museet. Där visades det hur samhället i Sverige förändrats från 1600-tal fram till nu. Kul att se bilder av gamla hus, gamla kläder, hur traditioner firades etc. Där va även en tillfällig utställning som handlade om mode och hur det förändrats de senaste 50 åren. Vissa bilder kunde man inte alls tro att de var tagna för bara något år sedan. Ett intressant besök helt klart.

Trodde att det var fotoförbud där så jag vågade till en början inte fota någonting men sen märkte jag att många andra tog foto och att där absolut inte fanns en enda skylt om att man inte fick ta foto så kameran åkte fram till slut:P Några bilder här nedan på hur traditioner firades förr!

    

     

Kronorna och buketten hör till en bröllopsdag. Tänk om man fått ha en sådan krona och den stora buketten när man gifter sig, det är det nog bara rikemansknösar som får ha;) Vadå att man blir fikasugen när man ser brickan med kakor längst upp till vänster.

nahe, mot melodierna.

Alla hjärtansdag

14 februari idag då, och alla hjärtans dag är. Detta ska "firas" med Karin och ett par lugna museibesök på Djurgården:) En fika lär det väl bli också! Mamma ringde innan och sa att min allahjärtansdag present får jag välja själv;) Jag valde blommor till lägenheten, får se om jag köper dem idag eller om jag väntar, är nämligen 10minus här idag.. Brrr, därav ingen promenad:S

Ska föreslå en melodifestivalkväll med Karin ikväll och se om hon nappar på det, det tråkiga med Stockholm är helt klart saknaden av alla gamla kompisar i  K-stad:S Det går i perioder hur allt känns och nu är det en liten svacka igen... :( Visst, det finns för- och nackdelar med allt, får helt enkelt ta det lilla onda med det mycket goda;)

Dags att se det sista på skidorna på tv och sen göra vid sig..

Hörs senare idag, med bilder från dagen..

Fredag den 13:e

Har ju helt missat att det är Fredagen den 13:e idag. Kanske tur det, annars hade man väl oroat sig att något skulle hända, fast i och för sig, dagen är ju inte riktigt slut än. Får hoppas den fortsätter bra ändå;)

Planerna inför kvällen har ändrats om man säger så:P Va ute o sprang en runda innan, fick ett ryck och sånna måste man ta vara på har jag lärt mig. Det var lagom kallt och friskt, superskönt och superlätt var det också:D Kroppen mår helt klart bra av att variera träningen och inte bara springa så ofta! :) Karin höll på med hästarna och det drog ut på tiden så vi skippar filmen o jag kör en nice hemmakväll istället.

Får lov att gratulera Anna som fyller 19 idag! GRATTIS! :) synd man inte kan vara med och fira. :S

Nu blir det Ikea köttbullar och tv för resten av kvällen, haha vilken fredagsmiddag:P Jaja, goda är de och enkelt är det att laga:)

tomorrow,

ps: J-lo jag saknar dig!ds

Få sovtimmar

Va väl hemma i morse vid 5 nångång;) Gick upp för en halvtimme sen ungefär, känner mig dock relativt pigg. Har hunnit få i mig lite frukost och på tv:n visas skidor nu. Gårdagen blev inte riktigt så effektiv som tänkt men helt ok  ändå. Blev att jag satt med viktiga papper o grejs istället för att plugga, vilket inte var nån större fara, har ju hela dan idag och hela helgen på mig att läsa.

Jag har alla mina grejor hos Karin så jag kan inte göra vid mig med nån reda så jag tänker spendera dagen iförd myskläder och i soffan, det var längesen jag slappade så ordentligt:P Ska förena nytta med nöje och promenera hela vägen hem till Karin ikväll nångång, dels för att få motion, hämta mina saker, och eventuellt kolla på en film där sen. Idag ska det pluggas och dammsugas eftersom jag inte hann med det ígår.

O just de, en notis från inatt:P Det finns äckliga bruna råttor vid slussen, att det inte är många som är ute och rör på sig klockan 4 en fredagsmorgon, att nattbusschauffören måste ha ett väldigt tråkigt jobb på vardagar med så lite folk, och sist men inte minst, att det är totalt onödigt att köra en stor buss när det bara är 2 som ska åka med:S

hej så länge,

Partytime

Sitter med rödvin och ost brevid mig:) Har käkat lite god fiskgratäng och avokado innan:D Lånar Karins dator lite, vi väntar på att de andra ska komma. Då blir det andra bullar här, en dansdalen klasskompis (utlänning:P) kommer sätta fart på förfesten;) Jympapasset var väl sådär, ledaren hattade lite mellan övningar vilket gjorde det svårt att hänga med:S Vill även ha mer kondition vilket jag inte får där, kanske blir en springrunda imorrn, med rödvin i kroppen från dagen innan?! Kanske inte:P

nahe, nu kommer nån, hörs imorrn!


Det är grejor det

Sitter i soffan och käkar korvstroganoff och kålsallad nu:) Har gjort en rejäl laddning som jag fryst in, skönt att ha senare när man inte orkar/hinner laga mat. Plus att det billigare också, kan ju köpa mycket när det är extrapris och frysa in massa mat. Ekonomi och matintresserad som jag är underhåller detta mig mycket;) Har varit i skolan nu på morgonen för en övningslektion och sedan en riktig snabbis inom stan och köpte en hårprodukt. Handlade sedan lite mat o nu är den lagad (och snart uppäten). 

Ska även bli en väldigt effektiv fortsättning på dagen och kvällen. Ska så fort jag är klar här läsa i boken, dammsuga hall och kök och hitta kläder som jag ska ha på mig ikväll. Sedan blir det iväg för att träna och sen direkt hem till Karin och förfest där innan utgången ikväll med gänget:) Ska försöka mig på att platta håret ikväll och om det inte blir bra så ska jag iallafall försöka ha delar av det löst. Har nog inte haft utsläppt hår sen jag kom upp här till sthlm:S 

Tog förresten lite foton från Farfars lägenhet förra veckan när det var så fint väder, kolla nedan!

 Utsikt över Hammarby sjöstad


Utsikt ut mot havet, en av FInlandsfärjorna är påväg inåt.

Mörk bild jag vet, men detta är Hammarby sjöstad i kvällstid, tycker om bilder där man bara ser konturerna av husen, och lägg märke till röken från skorstenen..

tjoföljt, kommer kanske en uppdatering ikväll Karin

thoughtful

Tonight I want my wishes to come true. I want them all to be as good as you told me them should be. I should be my night, if any night, this should, could, would be mine and only mine. You, and nobody else will be able to stop me, not of dreaming at least. Cause my dreams are my shelter, my safety, me heaven. It's to them I escape, to them I rely, them I believe in. When no one else is there to trust me, listen to me, or think about me, they are there as my rescue; cause I have created them on my own. They say what I want them to say, do what I want them to do, and most especially they stop when I want them to stop.

Believe in yourself as you believe in the sun's apperance tomorrow. Trust yourself as you trust all of your best friends. Live with yourself as you live your life everyday, not sad, not disappointed, not angry - happy, positive, and strong!

Let no one put a shadow over your heart and soul, you're the best and will always be your own hero!

bloggen krånglar

Hela gårdagskvällen och innan idag så krånglade bloggen. Hade skrivit klart ett helt tankeinlägg igårkväll och så helt plötsligt så kunde inte sidan uppdateras:S Snacka om att jag var arg, får försöka knåpa ihop vad jag skrev en gång till. Iallafall, gårdagskvällen spenderades hemma i lägenheten med lite plugg, hjälp till Karins tenta o sen prat med mamma. Idag har jag varit på föreläsning från 9-12 o sen åkte jag o körde ett styrkepass på Friskis, var dock trött i hela kroppen, behövde nog mat:S Kom hem o käkade, farfar kom och hjälpte mig med en lampa sen gick jag ut en sväng för att rensa tankarna och lära mig området lite. Har läst i boken, ätit mumsig omelett och sitter nu vid tv:n. Ska läsa lite till sen blir det sängen, tidig uppgång imorrn.

 Vaknade till snöfall i morse och lite mer snön på marken än tidigare.

 Korv och lökomelett  med haricot verts (gröna bönor), mumsigt:)  Riktig emeliemat;) Lite mys med tända ljus!

Kanske kommer ett tankeinlägg senare då, om jag finner orden och om bloggen inte trilskas...

en gammal statsminister

har man då sett idag, nämligen Ingvar Carlsson. Ingen superkändis men ändå:P Såg förresten Blondinbellas (en av sveriges mest kända bloggare) pojkvän på skolan för nån dag sen också.. O trodde jag såg henne själv idag på gymmet, var tvungen att kolla 3 gånger för att konstatera att det inte var hon:P Men, hon va väldigt lik;)

Föreläsning idag då, o stannade sedan o gjorde stora delar av inlämningen, fixas med det sista imorrn efter den föreläsningen. Följde sedan med Karin hem o käkade min medhavda lunch där, slöade på soffan tills det var dags att gå o träna. Höll nästan på att somna på soffan, var så sjukt sleten (skalmanklockan inom mig sa till, klockan började ju närma sig 15:00:P ) Är dock lite piggare nu efter träning och mat:)

Avokado och kaffe framför mig nu, ska checka lite här sen blir det plugg. Kanske hinns med lite tv också innan läggdags:) har hittat ett sätt nu att kolla på tv från sängen, de e nice! :)

tjolahopp så länge, kommer in ett tankeinlägg sen:P

Planerna ändrades

Ja, planeringen fick jag inte mycket ut av. Ingen träning blev, heller inget plugg. Har "bara" varit o handlat lite, hämtat post hos farfar, lämnat väskor, lagat mat och ätit upp den. Har i och för sig hunnit med att prata med mamma också. Hade verkligen ingen lust att träna, och eftersom där inte var något ledigt pass så struntade jag i det, en vilodag helt enkelt:) Nu sitter jag här framför tv:n med att par ljus tända, MYS! :D Ska kanske fixa lite med smågrejor här i lägenheten ikväll, sen blir de sängen.

Har ju inte kunnat undgå snacket om melodifestivalen som började i lördes. Är inget superfan av det men vill ändå se vem som vinner o så. Missade det i lördes men lyckades pricka in reprisen igår, tycker nog det var rätt låtar som gick vidare. Blir bara så trött på allt prat och gnäll om det. Nu hade det ju varit en regeländring och det var ju inte bra enligt många (precis som alltid är det massa negativ kritik om allt och alla i denna festival). Att man inte bara kan rösta en gång och den som vinner det går till finalen, ahh blir så trött på alla ändringar och gnäll kring det:S

mot tv:n!

Kalasväder

Vaknade av att solen försökte tränga sig in genom persiennen, det är efterlängtat. Har varit en jättefin dag med klarblå himmel, strålande solsken och en behaglig kyla:) Stack till skolan hyfsat tidigt för att plugga inför duggan vilken jag tycker kändes bra:) har hunnit komma hem och sätta mig lite i soffan, ska slå igång tv:n o slappa lite tror jag. :D

Senare ikväll blir det träning i form av styrka och kanske även lite plugg inför morgondagens föreläsning.

Första natten själv i lägenheten gick utmärkt. Tog en stund att somna och komma till ro men sen så:P Har dock kommit fram till att man hör grannarna ganska mycket, jag har tillexempel grannens tv-rum precis brevid min säng så jag kan nästan höra vilket tv program de tittar på:S ;) aja, smällar man får ta och som man vänjer sig vid!

hej så länge,

Inflyttningen är färdig!

Nu är alla grejor på plats, eller nästan iallafall. Ska be om hjälp från farfar med att sätta upp en taklampa men annars är nog det mesta klart. Kommer att kompletera med vissa smågrejor efter hand men det får jag ta pö om pö:) Känns jätteskönt nu när dammsugaren har tystnat för gott för idag, har varit total kaos och röra hela dan:S Bord och hyllor har skruvats ihop, mattor lagts på plats och lampor kopplats i. Lite trubbel med trasiga mattor och glömda saker gjorde att vi behövde åka ut till Ikea idag också, men det blev bra till slut:)

Mamma o pappa åkte hem mot skåne för en dryg timme sen. Helgen gick alldeles för fort och var på tok för hektisk, saknar dem reda. Faktum är att längtan och saknaden är mer påtaglig nu än vad den var för en vecka sen. Aja, jag överlever men nu känns det tomt och ensamt. :(

Ska äta nått litet nu och kolla igenom skolgrejor, har ju dugga imorrn. Dock så har jag helt släppt hur det ska gå på den under den gågna helgen, får råplugga in lite nu ikväll.

Kommer bilder på lägenheten senare i veckan när allt e perfekt:P !

hörs imorrn

Färdigpackad

Nu är allt nere i väskorna (igen) och jag ska bara städa av rummet ordentligt sen är jag klar att lämna farfars lägenhet och inta min egen:) Ska få nycklarna vid 12 så jag hinner slappa lite innan dess. Det gick förvånansvärt lätt och snabbt att få ner allt igen, många grejor har jag men jag har hittat ett ganska smart system över hur jag ska packa. Sen har ju i princip det mesta varit i väskorna hela tiden, jag har fått vända upp och ner på alla kläder för att se vad jag skulle ha på mig, men det har funkat hyfsat bra iallafall. O sen har jag ju inte ens rört det som står ute på balkongen:P

Pratade med mamma o pappa innan, de var i Gränna då, polkagrisarnas stad;) Känns hellustigt att de ska komma upp hit till mig och stora staden men det är ju bara för nån dag så...

Blir nog inget bloggande förrän imorrnkväll eller nått så tills dess, ha de bra!


en ängel kom till mig

Sverige vann då igår:) En helt ok match, första perioden helt klart den bästa från Sveriges sida. Vi råkade hamna precis nedanför den ryska klacken så det var  fullt ös omkring hela matchen:) de hejade dock på "fel" lag, men men stämning var det iallafall:) O nu har jag ju då varit i Globen oxå, vilket är tvunget när man bor i staden. Det mest underhållande på hela matchen var dock maskoten, han va helskön, bjöd verkligen på sig själv, och därmed ett par spektakulära scener:P Va ruskigt trött efter matchen så det blev ingen fortsättning, inte annat än sängen;)

Har varit på Ikea idag och hann även med SKLM vilket är ett stort köpacentra där ute, hittade ett par skitsnygga klänningar, ska ju på bröllop i höst så man har ju något speciellt att se fram emot:) Fick även den inspiration och koll som jag behöver inför imorrn, så vi slipper ränna på Ikea en hel evighet, ska ju hinna med en hel del annat.

Som sagt, mamma o pappa kommer upp hit imorrn:):):)Flyttas och kånkas ska det, men kul när allt e klart:D

Många fina grejor finns de på Ikea:
    
  Väljer mellan de olika borden och jag bara fullkomligt ÄLSKAR tygerna, har ingen aning hur, var eller till vad jag ska ha dem, men jag ska ha dem! ;)

Nu luktas det god mat! :) Näst sista kvällen med lyxig lagad middag:)

effektivt so far

va i skolan 8 i morse, hade en lektion och begav mig sen till Friskis. Körde ett stenhårt styrketräningspass med massa kondition, helnice. Va jättetrött och slö innan jag började men nu sprudlar jag av energi:) Har fått i mig lite lunch och pratar nu med Karin, vi vill hitta på något kul ikväll, letar biljetter för fullt;) Ska även sätta mig med lite plugg snart, läsa igenom lite föreläsningsanteckningar.

Imorrn e jag ledig (igen). Ska dock vara ganska effektiv, åka till Ikea på morgonen för att kolla upp lite saker inför helgen så vi slipper irra rundor där i flera timmar då, har liksom inte tid med det på lördag.

Nu har vi kommit på vad vi ska göra, de ska kollas på hockey, närmare bestämt LG hockey games, hoppas bara tre kronor vinner:) Fördelen med att bo i sthlm är helt klart att det alltid finns något evenemang att gå på:)

tjingeling!

Ledig dag

Är ju då ledig idag vilket inte är helt fel. Har pluggat lite redan, ska ta tag i det strax igen. Blir nog ingen skridskoåkning idag, solen lyser med sin frånvaro (haha vilken ordvits;)) och jag är inte på åkahumör:S Blir ingen träning heller idag, tar nog bara en promenad. Har träningsvärk i armar och axlar idag. Utmaningen som jympaledare gav oss va att göra så jobbiga armhävningar som möjligt, det tog nog:)

Sitter även och kollar lite deltidsjobb.Nu när lägenhetsproblemet är löst så ska jag ta tag i det här med extrajobb. Ska även försöka fixa extrakursen i skolan, ojoj vilken späckad vår det kommer bli, men hellre det än att det segar sig fram.. Ska först kolla om det finns något jobb här i närheten av lägenheten så jag slipper transportera mig så långt.

Haha nu det kom det nån ventilationsnisse hit till farfar, han skulle tydligen kolla på nått här i rummet jag lånar, haha vilken syn med mig på sängen med datan i knäet, hela sängen full av papper och ett överbelarmrat rum med kläder:P

hörs senare,

Färdig för dagen

Sådärja, nu har jag både tränat, ätit, och läst ett kapitel, det gick ju av bara farten:P Eller kanske inte, tog ett par timmar och klockan är ju snart halv nio:S Men men, har ju hunnit gjort det jag ville. Imorrn blir det duggaplugg och sen att läsa lite imellanåt för att det inte ska bli långtråkigt. Träningen gick bättre idag, körde dock lite extra kondition ändå, känner att där är mer att ge i konditionsväg på passet än vad där finns uttrymme till, mer jobbigt för styrkans skull.

Ska prata med skåne nu för att bestämma detaljer inför helgen när de kommer hit:) Känns konstigt, dels för att de ska hälsa på mig, också för att det var en månad sen jag såg dem, känns dock inte så konstigt längre. Har ju mitt vardagsliv här nu.

Funderar på att eventuellt låna farfars långfärdsskridskor imorrn och åka en tur här på en av sjöarna:) Har varit kanonväder både idag och igår så hoppas på det inför morgondagen också. Kan vara ett skönt avbrott i pluggandet! :)

nahe, tjingeling på er

Lunchtime

Sitter och äter lunch nu, resterna från igår:) Har även kollat på svenskorna när de åkte super G, de lyckades inte helt enkelt:S Ska Äta upp snart, packa träningsväskan och sen åka och träna. Ikväll blir det plugga av genom att läsa ett par kapitel. Måste börja repetera lite inför duggan (miniprov) som e på måndag, helgen kommer ju spenderas med att träffa familjen och flytta:D

Ps: Jonna du håller väl uppe löftet du gav mig?:P annars kommer här en påminnelse och en pepp! :) ds

motivationsproblem

Har ingen lust alls att läsa i den där jäkla boken. Skulle ändå ha läst typ 2-3 kapitel ikväll och det hinner jag ändå inte, och för den delen så har jag hört det mesta innan så jag hänger nog med på föreläsning ändå imorrn. Nej, resten av kvällen vilket typ är en kvart kommer jag ägna här åt datorn. :P :) Har fixat lite lägenhetsgrejs till, käkat utsökt mat efter träningen och även facebookat lite:P O träningen ja, det var nog den tyngsta på ett par veckor. Kroppen ville inte alls va stark, heller inte ha någon koordination över huvudet taget. Så när passet var slut så emelies hjärna och killerinstinkt på topp. Här skulle brännas punkt slut. Gick ner på en konditionsmaskin i styrketräningslokalen och körde gärnet i en kvart, då var jag äntligen trött och nöjd! :)

Föreläsning, lunch, läsa, träna, äta, sova. Så ser nog min morgondag ut, en helt vanlig tisdag för min del numera.

tjingeling

snabbvisit

Skriver en liten snabb radda här när jag ändå är inne. Har varit i skolan till för typ en timme sen. Hade föreläsning o sen gjorde jag o Carro övningarna som vi måste lämna in, känns nice:) Har precis käkat lite mellanmål/halvmiddag:P Ska springa in till tv:n nu, OTH har ju börjat;)

Ska träna senare ikväll, även hinna med att läsa en del, men men de får göras sen, tv begäret kallar;)


inför packningen

Har pratat med mamma nu i ett par omgångar i och med flytten. Vi diskuterar allt jag behöver ha upp från skåne och vad som behöver köpas. Det är helt klart mycket att tänka på men samtidigt kan och vill jag inte asa upp allt hit eftersom det inte är min egna lägenhet och för att det bara en hyfsat temporär lösning. Men det löser sig mer och mer nu:)



 Vår utsökta och mysiga middag igår:)
Får invänta kort från Karin på hur vi såg ut, min kamera ville inte riktigt som jag ville då nämligen:S

Ska läsa lite ekonomi nu sen nana,

vilken sovmorgon

Ojojoj vad jag sov länge idag:S Vaknade inte förrän vid 1! och det är mycket för att vara mig. Har ju iallafall hunnit äta lite, plocka iordning lite och även kollat lite på skidor sen dess. Gårdagskvällen blev inte alls som planerad men ändå helt ok. Åkte till Karin där hon och jag lagade lite god lax med sallad och tog ett glas vitt till det:) myspys helt enkelt. Gjorde sedan vid oss, vilket tog en hel evighet när kjolen skulle läggas upp och sen pressas, sen skulle vi få styr på mitt hår, sminket skulle sättas på, ja det tog nog några timmar:P Väl klara gick vi till en bar som vi varit på innan, en trevlig bartender är där och lite lagom lugnt, ett stammisställe kanske?:) Skulle sedan vidare tänkte vi MEN så blev det inte, tog oss till fridhemsplan där vi mötte upp Karins kompis, drog hem till hans lägenhet o chillade o snackade lite istället, rätt nice det oxå. :) Kom väl därifrån vid 2, va dock inte hemma i lägenheten förrän vid kvart över fyra! :( fick vänta länge både på tunnelbana och nattbuss hem:( Välbehövlig sömn fick jag sedan;)

Lite plugg, lite slapp, lite motion, och lite surfning är nog vad dagen kommer att bjuda på, vanligt söndagslunk alltså!

hörs ikväll med nån bild ifrån igår!

RSS 2.0