Trött tisdag

Idag är jag en trött Emelie, både fysiskt och delvis psykiskt. Haft två långa och givande föreläsningar idag varav en gjorde att saker klarnade ganska mycket angående ett krångligt kapitel i boken:) Har sedan jag kom hem suttit vid datorn och kollat igenom en kompis uppsats. Den är lång men behandlar ett väldigt intressant ämne, men som sagt det tar lite tid. (jag gör det för att jag vill! :))

Träningsvärk kan jag väl inte kalla det som känns i benen men de är stela och allmänt trötta, blir ingen träning idag inte;) Brydderierna som finns i mitt huvud handlar till stor del om Kanada och allt praktiskt som måste fixas. Jag har inte riktig koll och det gör mig nipprig;) Försöker beta av lite efterhand så listan i huvudet blir kortare och kortare:)

Hej o hå lunka på som sagt!
<3

Monday

Ny vecka, nya tag brukar man ju säga. Det är väl ungefär fallet för mig också efter en ganska slapp helg ute i farfars stuga med god mat och gott dricka, och inte att förglömma trevligt sällskap:) Lite plugg, lite träning är vad som står på agendan idag. Finfint väder så en solstund på balkongen får det nog också bli.

In my heart, in my brain, through my thoughts. You're there is a shadow, a shadow that I can't run away from. Although I don't want to run, but sometimes it hurts, it hurts so much. I want you, I know you want me, but still, both of us know that it is not possible.

I live my life through you, every breath, every second, in every moment I think I see you. But when I turn my head around, you're not there, it's just your shadow. Once again. 

Wonderwall
<3  

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Canada here I come! Fick nyss mitt slutbesked, det blir Kanada för min del i höst! :) Jag skrattar och gråter om vartannat för tillfället, så jäkla mycket känslor som väller genom kroppen, min dröm, MIN DRÖM kommer att bli sann! :D


Glömde ju

Fick ett ryck igårkväll när jag såg att det låg några frysta jordgubbar i frysen som såg ledsna ut och 3 päron i kylen som sett sina bättre dagar. Vips så var Emelie på experimenthumör och vips så gjorde hon en übergod fruktsoppa med päron, jordgubbar, kanel o en nypa socker. Efter en stunds kokande mixade jag ihop det, mumma mumma. O tänk till sommaren att antingen ha i isbitar o göra den iskall eller ha en klick syrlig yoggi eller nått till, ahhh jag längtar!


ps: varför äter jag inte apelsin oftare?! det är ju sjukt gott;) ds

Jag har ett problem

eller rättare sagt har jag precis som alla andra ett flertal problem helt beroende på vilken dag det är. Ett av dagens problem är att jag har de senaste dagarna i min rastlöshet hittat MASSOR av bra bloggar som jag bara måste läsa. Nu till själva problemet, ett: det tar tid att läsa allt trots att det är roligt. två: Hur f'n ska jag (med bra minne ändå) komma ihåg alla adresser, visst favoritknappen finns men den vill jag ju inte fylla med en massa bloggar;) tre: när jag läser bloggarna (mestadels tränings, kost och motioninspirerade precis som jag) så blir jag så ofta så toksugen på att träna. Jag vill absolut inte bli övertränad igen, ajaj knä kan jag bara säga, nej tack inte igen.

Kort lektion i morse, lunch med Karin och Veronica och sedan även lite shopping i form av en hypertunn "bikerjacka" à la äkta Emme style för endast 99kr! :) Halvfattig är jag ju men kunde inte motstå (varför ska alltid jag vara duktig liksom?!) Nu laddar jag inför kanonträning ikväll eftersom allt plugg är klart och sedan imorrn bär det ut mot landet.

<3

Ja vad säger man

Vilket jäkla pissväder det har varit hela dagen lång idag. Snö varvat med regn och grått och trist. Men min dag har faktiskt varit ganska bra trots vädret. Min inplanerade sovmorgon i morse slutade i att jag vaknade halv 9 och inte kunde sova längre, jag är helt enkelt ingen sovande tonåring längre;) (Som om jag någonsin varit en) Iaf, pratade en lång stund med mamma och hjälpte henne med ett personligt brev (må säga att det är svårt att lära gamla hundar att sitta:P) Började sedan med mina individuella inlämningsuppgifter som jag ville ha klara innan helgen för att verkligen ha helg ute hos farfar i stugan, sagt och gjort så var de plötsligt gjorda:)

Mums mums mat nu ikväll (blodkorv oh yes:):P) och även mozarella som är såååå gott! Mixtrade även litegrann och försökte mig på att steka mozarellan men den smälte bara, men ack ack vilken god smak den fick så fort den blivit lite varm, det ska ätas i sommar! :D

Såg även att Mjällby vunnit ytterliggare en match, häftigt och coolt att nykomlingarna klarar sig så bra i allsvenskan!

<3

En massa fix och trix

Först ut en intressant föreläsning om immigration och hur det påverkar en ekonomi och dess produktion (skitkul tycker säkert alla som läser denna bloggen):P Utlandsstudienissen "confirmade" mina aningar, jag kan komma få vänta upp emot en månad till innan jag med 100% säkerhet vet om platsen i Kanada är min:S Hemfärd och lunch. Sedan började jag med listan, ojojoj vilken lista;) Tv-tjänst, försäkringsbolag, el-avtal, skatteverket, blablabla och sist men inte minst ett samtal till farfar har gjorts. Allt detta fix bara för att man ska flytta lite;) Jaja, det är klart nu och jag ska spendera delar av helgen på landet hos farfar o ha städdag med deras stugförening! :D

Träning står eventuellt på schemat om några timmar, ska försöka hinna äta en gång till innan dess dock annars blir de försent efteråt. Jisses vad jag anpassar mitt liv efter min träning här uppe, en av få fördelar med att vara ensam;)

Jag har komiskt nog "hittat" en defekt sak på min kropp;) (har vetat detta sen innan men syns ganska tydligt på denna bild). Mitt ena öga är betydligt mycket större och mer öppet än det andra. Sen att jag supertrött ut också är något jag får leva med;)

<3

Påhejare

Har precis kommit in från en promenix kring sjön, solen har varit framme hela dagen och jag ville passa på att njuta lite:) Fick dock öka tempot då plötsliga regnmoln närmade sig. Det är mörkt ute och nu kan det få börja regna när det vill för nu e jag inne;) Mötte tre killar som uppenbarligen tyckte jag gjorde ett bra jobb eller nått, kan inte påstå att det kan ha varit för att jag va snygg för jag är osminkad, illröd, och allmänt trött i ansiktet;) Men men, fick en high five av alla tre och även ett glädjande leénde, gud vad ett leende kan lätta upp stämningen! :)

Annars har det varit inlämning av uppgift i morse, träning på gymmet och därefter lite sommarjobbssök. Nu blir det slapp, tv, dator, familjeprat och middag senare.

<3


Lyckad gårdag

Är lite halvsleten idag efter gårdagens roligheter. Innebandyn var verkligen underhållande med spänning i både herr- och damfinalen. Under början och slutet av herrarnas final så var det ett rejält tryck i Globen! Vi tog oss hem till lägenheten så jag fick svira om det gå ut vänliga kläder för att sedan åka till Mackes hotell o käka o förfesta lite innan utgång. Glömde såklart min väska med extra smink och rätt skor här hemma så jag gick runt i ett par skitiga (vita från början) tygskor som läckte in vatten, men jodå vi kom in ändå:) En ganska kort utekväll men trevlig sådan ändå:)

Solsken ute och plugget är precis avklarat, en ganska skön söndag so far:) Det blir troligtvis lugna gatan resten av dagen också, känslan för att träna lyser med sin frånvaro för tillfället;)

<3

Snabbröj

Har varit uppe i cirka två timmar i hopp om att jag skulle orka/vilja plugga lite innan det bar iväg till Globen men så blev inte fallet. När blicken föll på böckerna så kände jag bara en oerhörd "nej inte idag" känsla. Det får helt enkelt bli mer effektivt imorgon. Istället blev det en "fin" kanske inte så snäll väckning av Mr och sedan en snabbröj med dammsugaren här i lägenheten. Jag hatar att ta emot folk när det inte är städat (troligtvis ett tecken på att jag mer och mer blir lik mamma;) ).

Lite kaffe, tidig lunch och vidgörning är vad som återstår innan killarna kommer, tänk jag ska spendera MÅNGA timmar ihop med tre killar, hur ska jag stå ut?! Det är nog tur att jag är ett stort sportfan och halvt en kille i dess mening:P

<3

PB!

Jajamänsan, PB (personbästa) men inte på löpband denna gång utan utomhus, runt Hammarbysjön närmare bestämt. Det var absolut inte optimala förhållande för att springa fort, varken känslan i kroppen eller vädret var egentligen på min sida men på något konstigt vis så skulle benen hem fort;) Med den motvinden som jag hade på halva sträckan så undrade jag om jag någonsin skulle komma framåt:P

En härlig dusch, insmörjning och glas vatten senare så sitter jag nöjd här i soffan o slöar framför Så ska det låta. Jag laddar inför morgondagen med massa sport:)

<3

Uppåt värre

Är på bra humör idag, antagligen för att det är fredag vilket typ alltid varit min favoritdag på veckan, men också för att jag känner att livet rullar på igen. Det var attans tufft förra veckan men nu är jag i fas med skolan, känslostormarna är lugnare och värmande ord från olika håll håller mitt humör uppe:) Passade därför på att ta en positiv bild i morse innan det bar av till skolan.


Käkar just nu lunch o ska sätta mig med lite inlämningsuppgifter sen för att slippa göra allt på söndag, imorrn är det ju innebandyfinaler i globen med storebror som gäller! :)

<3

REA

Kort men ack så tidig skoldag idag. En övningslektion är iallafall avklarad och jag har även hunnit med att handla lite mat, mjölk till kaffet är ju liksom tvunget;) De hade till min stora glädje "rea" på påskmust, endast 1kr per sån här flaska, va bra tvungen att köpa en:) (och ja, jag är en light person men de visste nog många redan)

 
Nu njuter jag en stund och surfar lite under tiden med påskmusten som bästa sällskap! Sedan blir det lunch, lite plugg och sedan tvätt ikväll. Vem är så dum så hon bokar en tvättid på kvällstid när man e ledig HELA dan innan?! jo jag, alltså ingen hockey med storebror ikväll:S

<3

Vardagsmat

Sol du ljuva sol! Det är klarblå himmel även idag och ska passa på att njuta en stund på balkongen sen eftersom de säger att det ska bli sämre from imorrn. Jag slapp gå någon mer promenad med storebror, det blev en lugn hemmakväll istället:) Heldag igår i skolan och med en näsa som strejkar lite så var min energinivå inte på topp, helt slut alltså;) Är ledig idag men ska till skolan i eftermiddag för att göra ytterliggare en gruppinlämningsuppgift (bra att ligga lite före!).

Nu när våren verkligen är här så får jag min vanliga dos av längtan tillbaka till fotbollen. Vilken gemenskap man hade där, visst livet var inte alltid en dans på rosor men fasen så mycket skoj jag har haft kring en fotbollsplan!

<3


Gångdag?

Dagen har verkligen bjudit på vårväder med massa sol och en behaglig temperatur. Humöret har varit på en bra nivå hela dan, en effektiv sådan kan jag nog sammanfatta det med. Ett supertelefonsamtal (inget extra ordinärt egentligen men det gjorde min eftermiddag) och en härlig långpromenad i solen avverkades för cirka 2 timmar sen. Storebror är i stan och hade inget för sig så jag får alldeles strax besök. Det ska lagas och käkas mat o han dillade något om att gå en sväng?! min tredje runda för dan i så fall, mina ljumskar pallar nog knappt de;)

Intensivkurser till körkortet håller på att kollas upp och ska bokas denna vecka, i sommar ska jag ha ett körkort!

Ytterliggare en dag har gått och en mindre tills terminen är slut, jag läääängtar!

<3

Måndagmorgon

Solen sken från sin starka sida under eftermiddagen igår vilket jag utnyttjade med en härlig springrunda:) Jag har redan varit en sväng i skolan o lämnat in uppgifter, gick tillbaka till stan o åkte sedan hem. Nu sitter jag med datorn i knäet och kaffekoppen framför mig. Jag ska hinna läsa ett kapitel i den ena kursen idag men det är också det enda som behövs göras idag. Ska kanske slå en pling till farfar o se om de är sugna på en promenad runt sjön?... Jag gör just nu allt för att sysselsätta så många minuter som möjligt utav dagen för att inte falla in i total tristess. Det är riktigt tungt nu första veckan efter att ha varit hemma + att jag har haft underbart sällskap en hel månad tillbaka här i lägenheten så ensamheten slår en i ansiktet hela tiden:( Längtar verkligen massor till den 5:e juni!


Vi är framme vid sista hela dagen i Lissabon och vi drog till stranden! :)

Obligatoriskt att känna på vattnet!

En fika och taxitur senare så befann vi oss vid Europas mest västliga punkt (på fastlandet).
Där längst ut på udden är vårt mål. 





Långt där borta ligger Amerika!


Trion som gjorde denna resa superbra! :)
<3

Söndagsmorgon

Helgen är snart förbi och jag hoppas innerligt på att denna söndag kommer gå lika fort som övrig helg gjort, för jag hatar verkligen söndagar när man måste vara själv. I fredeskväll blev det rödvinsdrickande här i lägenheten med Karin samtidigt som vi båda satt med individuella uppgifter, en intressant kombination som funkade hyfsat;) Gårdagen igår spenderades med träning, plugg och tv på kvällen. Dagen idag kommer förmodligen se likadan ut (typisk emelie helg). 

Mamma o Pappa är tillbaka från semestern så nu blir det uppdatering med hur de har haft det:) De har haft fint väder kunde jag iallafall se, de va ganska bruna om man säger så:( ;)

Sista Lissabon bilderna kommer senare idag.

<3  


Helg igen

Helg igen vilket känns mycket märkligt eftersom ja bara befunnit mig här uppe i två dagar, har ju knappt kommit in i vardagen igen. Föreläsning och inlämningsuppgifter har jag hunnit med idag o de blir eventuellt lite läsning till innan jag o karin ska hitta på något ikväll.


En bild tagen i morse, hyfsat pigg iaf;) De ljusa slingorna syns inte så bra men jag är helt klart nöjd. Ny överlever jag våren och tänker inte på att det är en sjukt tråkig frisyr jag har för tillfället.

<3


Ordningen är återställd

Jag är tillbaka i lägenheten i sthlm igen och solen skiner utanför mitt fönster. Jag satt en stund på balkongen innan o solade o pluggade lite. Min påskledighet där hemma har varit kanonbra precis som vanligt. Fika, fest, påskmiddagar, husröj, frissanbesök och massa tid med underbaraste är vad jag hunnit med. Mamma o pappa drog på skidsemster i lördes så jag hann tyvärr inte se dem så mycket, får bli mer av det och allt annat i sommar när jag kommer jag o stannar lite längre:)

Vardagen är här och jag har tagit steget in i den igen. Håller på att få bättre koll på de nya kurserna, handlat lite mat, packat upp väskan och röjt undan. Nu är det två månader kvar innan sommaren är här och det ska bli 2 effektiva och givande månader, förhoppningsvis går de snabbare då! :)

Mer plugg, lunch o senare träning är vad som väntar!
<3


RSS 2.0