Shopping shopping och mer shopping

Helgen har passerat och besökarna har dragit med mig på shopping både lördag och söndag därav ingen uppdatering. Nu är de på stan själva, Anna åker hem i eftermiddag och Jenny stannar tills imorrn. Jag sitter själv i lägenheten och har huvudet djupt begravt i böckerna och kommer ha det där fram tills torsdag morgon.

Det är strax dags för lunch, magen kurrar och huvudet börjar tappa koncentrationen, anledningen till att jag ens sitter här;) Jaja, mot tacosen och sen statistikens värld igen.

Jag räknar ner mot fredag, ska bli så kul och skönt!

<3

Battlefield

Oh yes, jag har äntligen hittat/kommit på vad låten som spelas på tisdagspasset heter och vem som gör den, Jordin Sparks med Battlefield. Hittar dock än så länge inte samma version som på passet men nu vet jag iallafall vilken det är:) Full rulle i skolan just nu, föreläsningar, övningar, dataövningar och inlämningsuppgifter, och sen tenta om en vecka på de! 

Experimenterade lite idag med maten, hade färska rödbetor i kylen och hade tänkt koka dem (supergott är det). Sagt och gjort så koktes de, jag började samtidigt fräsa lök, svamp och köttfärs och när rödbetorna va klara så hackade jag dem och la ner dem i fräset, lite salt peppar en nypa socker och en halv pressad lime på de, SMAKSENSATION! ;) Glömde dock ta foto på de och nu ligger det i trista matlådor:P 

Träningsfritt idag efter 3 dagars hårdträning i rad, rycker dock lite i benen men nej jag ska sitta helt stilla ikväll:) 

Börjar ladda mentalt inför helgen då besök väntas, lär nog behövas en del energi till att gå i affärer:P

<3

   

Look-a-like

Nu har jag haft roligt en stund, fixat lite inför festen, en idé jag fick som bara blev tvungen att sättas i verket;) Har trots en liten sovmorgon hunnit plugga en del, käka frulle och lunch, krängt sötmandlar till tusen och druckit kaffe (såklart). Ska bege mig mot böckerna strax igen för att trycka in lite till innan det bär av mot ett av favvopassen!

Fast först blir det en stund på spikmattan, rygg, nacke och axlar är något spända:S Kände under löprundan igårkväll (i regn och mörker såklart) att jag drog upp axlarna mot öronen, fyfyfy emelie, precis det jag INTE ska göra. Men vafasen är man trött så är inte löptekniken den bästa!

Måste också köra in en look-a-like bild idag. Råkade se en bild här på internet som är skrämmande lik en kompis:P


<3

 


Längtar i massor

Kan väl knappast påstå att uppdateringen varit den bästa under helgen, och jag har inget att skylla på. Tid är väl ungefär det jag haft mest av denna helgen. Fredagskvällen passerade med träning och Idol som sagt. Gårdagen spenderades hemma i lägenheten och med två promenader i solen (tvungen att njuta av den när den väl är framme). Vad gjorde jag då under gårdagen? Jo, uppdaterade mig (som vanligt) på internet, kollade tv, käkade diverse maträtter på olika tider, surfade lite till, kollade tv, kollade på tv på internet, pratade med mamma o co och sen va de sovtajm, alltså inte särskilt mycket! Har bara varit ett fåtal sådana här helger under hösten, har antingen haft fullt upp i skolan eller haft sällskap, därför har känslan varit lite lustig...

Ytterliggare en slappdag idag, lite mer plugg idag dock, maten är precis uppäten och jag kollar på längdskidor på tv. Ska sätta mig med lite plugg till sen bär det av mot gymmet, MÅSTE ju göra något vettigt denna helgen.

übertrist inlägg efter en ganska trist helg, det är under sådana här helger som jag saknar skåne och allt vad det innebär. Knappa två veckor tills jag e hemma:) men oj så mycket som ska hinnas med innan nästa fredag; inlämning av individuell + gruppuppgift, besök av kusin och kompis till helgen, va med i tv-publik, tenta, glöggkväll, sedan hemfärd! LÄNGTAR!

<3

Jag ska bara

  
Bilden till höger visar vad jag lyckades göra för nån timme sen, tappa ut hela spagettipaketet på golvet, plockepinn for real;) Lunch blidde det och massa rester över, nice:)

Igårkväll blev det en springrunda som sagt, i mörker och regn (uppehåll hela dan men såklart när jag begav mig ut så regnade det:S)

  Ser extremt taggad ut på dessa bilder men jag tror det är i egenskap att vara linslus:P when a camera's around, put a smile on your face! :) ser ni, reflexväst på!(som om det går att missa eftersom hela bilden blänker pga det;)) duktiga lilla jag:)

Hade behövt plugga lite, dammsuga, damma- allmänt tråkgöra så jag lånar Alfons Åbergs fina kommentar "jag ska bara"... ikväll väntar Friskispass och Idol:)

<3


Ögonen vill inte vara öppna

Vilket jäkla skitväder det är för tillfället. Dagarna består bara av grått, blött, grått och blött, jag blir så trött på och av det. Det är typ alltid mörkt och kroppen vill och hinner liksom aldrig vakna. Idag har varit en sån extrem trött-dag, ögonen vill liksom inte vara öppna. Ska i ett sista uppiggnadsförsök ge mig ut på en springrunda (i mörkret såklart) för att sedan hålla kväll. Skolan rullar på, något svårare börjar det dock bli:S Imorrn är det helg igen och även denna vecka har formligen försvunnit, men men, därmed närmar sig också festen:)

Jag är glad att jag slapp stormen i skåne igår, va tydligen ett riktigt oväder, piiii!

Letar för övrigt febrilt efter en låt jag hörde på ett Friskispass innan i veckan. Kommer bara på några få ord från refrängen (va ganska jobbigt just under denna låten därmed lite minnesluckor;)) och att det är en tjej som sjunger, låter typ som Fergie/Rihanna eller Beyoncé eller nått:P Får komma ihåg att fråga ledaren nästa vecka helt enkelt!

Viva la Vida med Darin är för övrigt sjukt bra, ja jag vet ullis (typiskt emme att tycka:P)

Flummigt inlägg men energinivån är som sagt lite udda dagen till ära, håll till godo! :)

<3

Awfully tired

Är ganska jättetrött just nu, har varit relativt pigg innan idag, men nu spred nog Jogn Blund lite av sin sand i mina ögon. Skolan är avklarad för dan och vi har lämnat in vår komplettering. Kom hem för några timmar sen och har hunnit äta och uppdatera mig på internetet, nu väntar jag på kaffet i hopp om att det ska få mig att orka fortsätta läsa i boken.

Fick förrsten ett ryck innan angående min lunch;) Blev förträffligt sugen på korv i bröd och risgrynsgröt samtidigt, sagt och gjort, så fick det bli! :) Mums mums och visst är det härligt när man kan bestämma helt själv vad man ska äta, utan några konstiga kommentarer ( möjligtvis i skriftform här men nu har jag ju redan ätit;)). Och alla ni risgrynsgröt älskare där ute (som jag) förstår nog mig till fullo! :)

Grannen under mig spelar som vanligt (varje eftermiddag) megahög och kraftfull musik, hör dock inte vilken låt;)

Träning ikväll och ingen uppdatering efter det!

<3

Lördagsbestyr

  

Adventsljusstake, spikmatta och resultatet på min rygg efter att ha legat på mattan i en kvart;)

Denna lördag har hittills varit ganska lugn, ministädning, röjt undan lite, ätit frukost och kollat på tv. Äter en minilunch nu, ska gå på en promenad med Marianne sen, sen blir det partaj ikväll!

Just de, häromdagen så såg jag för första gången en kändis på gymmet, de brukar ju hålla till på de lite exklusivare ställena men inte Robinsson Robban inte;) Kunde konstatera att han va relvativt vältränad:P

Gratulerar även min kusin på sin födelsedag idag, fira ordentligt! :)

<3


Fredagsäventyr

Ledig dag idag och jag hade bestämt mig för att ta en helt pluggfri dag:) Därför begav jag mig iväg på äventyr, eller shoppingtur snarare. Det blev Kungens kurva där bland annat Ikea och Rusta finns. Ett pit-stop på Ikea för toabesök, fika, och påskläminköp. O fikan sen då, pannkakor med grädde och blåbärssylt (MUMMA!). Sedan var det dags för Rusta, där spikmatta (billig version), adventsljusstake (superbillig) och sötmandlar (überbilliga) införskaffades, ni kanske har förstått varför jag gjorde denna lilla tripp, pga billiga priser just denna veckan! :) Bilder på allt kommer imorrn!

En springrunda i kylan och mökret nu ikväll fick det bli istället för Friskis, orkade inte åka genom halva st an för att träna. Självklart poliskusin i norr, så hade jag reflexväst och mina springbyxor med reflexer på mig! :) Nu, fruktsallad och Idol, en lugn och skön fredagskväll, imorrn blir det vildare! :)




Fuskpälsvästen åkte på idag med stickad svart kofta, jeans och mina svarta stövlar till, vadå stureplanskänsla;)

<3

Faether BR

Jag fick julkatalogen från Faether Br (stavning?) igår och blev lite nostalgisk. Alltid när jag va liten så tittade jag i den när jag skrev min önskelista. Allt var ju så mycket lättare när man va liten, man visste exakt vad man ville ha och det fanns bara ett par affärer som innehöll allt nämligen LEKSAKER! Idag är det en helt annan sak, dels så har man ju typ allt redan, och det finns inte bara några affärer, nej det finns tusentals som måste tittas igenom innan man kan få inspiration och möjlighet att bestämma sig, vilket i-landsproblem;)

Ledig från skolan idag och inlämningsuppgiften är redan inlämnad så jag kan i princip göra vad jag vill:) Försöker få tag på farfar för att få promenadsällskap och eventuell lunch eller kanske middag ikväll (jag snyltar inte alls:P). Eventuellt ett kanonpass ikväll på Friskis men annars vet jag inte, tiden får utvisa helt enkelt.

3 veckor exakt idag till jag åker hem för att träffa familj, släkt, vänner och DIG. Fest ska anordnas och jag längtar i massor, ska bli sååååå kul!

Den beryktade pannkakspizzan;) ett tortillabröd med ost och skinka på, in i mikron i nån minut, sen NJUT! :)


Tänkare

Har förmodligen skrivit om detta förut men måste rensa tankarna lite (igen:P). Under gymnasiet så tyckte jag att jag var mogen, ansvarsfull och allmänt vuxen, både i tanke och handling. Men gud vad långt jag är ifrån det nu, vilka framsteg?! jag gjort det senaste året.

Att flytta hemifrån är en mognadsprocess i sig där man måste känna att "nu vill/orkar/kan jag inte bo hemma längre", min främsta anledning var att jag ville flytta till en storstad där jag kunde plugga. Visst, jag kände väl att jag började tröttna på att mamma och pappa bestämde allting, och det sista jag ville var att vår relation skulle drabbas (vilket den gör hos många tonåringar). Att flytta 57mil (hemifrån) var en stor omställning, men också att vara tvungen till att verkligen klara sig själv gör detta till en större utmaning. Visst, mamma och pappa är bara ett samtal bort, men de kan bara ge mig råd och ledning, jag måste utföra alla handlingar själv. Se till att där finns mat i kyl och skafferi, att tvättmedel och toapapper fylls på efter hand, dammsugarpåsar, shampoo, balsam, tvål, att räkningarna är betalda, att hålla koll på hyreskontrakt, försäkringar, lån, studiemedel, bostadsbidrag; ja listan kan göras hur lång som helst. Jag måste veta exakt hur allt ser ut i mitt liv! Om jag ansåg mig vara vuxen när jag lämnade skåne så är jag hästlängder från det idag.

Summa summarum av detta är att jag trivs med att vara vuxen och allt vad det innebär, men ibland vill jag bara vara det där lilla barnet som slapp tänka, och där allt formligen serverades på silvetfat! 

Jaja, ni som nu orkat läsa hela vet och har förmodligen redan konstaterat och märkt detta, jag ville bara skriva ner mina tankar, as usual.

Ledig dag idag, tvätt, plugg, tv-tittande, surf, promenad, lite mathandling och matlagning senare så sitter jag här. Imorrn är det skola igen och just nu rullar det på:)

<3


Ibland är livet ganska bra ändå

Tidag o denna Tisdag. Jag brukar ju avsky tidagar men inte idag inte. Anledningar: Jag hänger med och förstår än så länge allt och är med bra läsmässigt oxå så det känns bra, jag fick även tillbaka min tenta, ett c blev det och därför blir det ett c i betyg på hela helveteskursen, och jag har också blivit erbjuden att hyra lägenheten jag har nu i ett halvår till. Som grädde på moset så ska jag bege mig iväg på ett überbra träningspass, en MYCKET BRA TISDAG!

Har käkat lite typisk studentmat (ärtsoppa med äggmacka, vilket jag för övrigt älskar) och uppdaterar mig nu på internet. Funderade innan på hur vuxen jag egentligen är, och hur andra uppfattar mig, kommer kanske ett inlägg om det imorrn; många tankar väcktes nämligen.

Pratade med storebror en stund innan, hittade en bild på oss tagen på ett av stoppen på kryssningen, det sägs att vi är lika;)


Vi befinner oss 1500meter över havet, vår båt ligger där nere i viken!

<3

Kanelgott

Kaffe med kanel i är inte helt fel jag lugnt påstå! :) Det blir liksom lite jul-känsla över det hela vilket alltid är trevligt:) Angående jul-känsla så börjar jag bli omåttligt sugen på glögg, pappa hade köpt det igår och visade (såklart eftersom han vet att jag älskar det) flaskan för mig. Vågar dock inte köpa en flaska än, risken finns att jag klipper hela i ett svep, haha låter som värsta alkoholisten men jag kan nog nästan klassas som en i glöggsammanghang;)

Dagen idag har varit lika grå som de senaste dagarna varit, alltså megamörk. Jaja, har spenderat tiden relativt väl iaf, läst två kapitel och gjort några övningar, känner mig nöjd:) Kanske gör nån uppgift till ikväll efter träningen som jag snart ska bege mig iväg på.

<3

Lugna gatan

Det har varit en lugn och relativt slapp lördag, även gårdagskvällen var också lugn efter det extremt roliga träningspasset som jag avverkade igår eftermiddags. När jag såg att det var en medelålders man som såg allmänt seg ut som skulle leda passet så sjönk mina förhoppningar. Trodde att det skulle bli ett riktigt mespass med usel musik, men ack så fel jag hade. Mina fördomar var inte befogade märkte jag fort, med modern, rockig och bra popmusik och ett jäkla tempo på passet så var jag helnöjd!

Jag har spenderat mycket tid vid tv och data idag så imorrn får det bli lite plugg, läsa en del i boken och göra ett gäng uppgifter.

Mumsmat har det blivit idag också lördag som det är. Provade först färsk pasta till lunch som var fylld med ricotta(ost) och spenat, hyfsat gott men ingen superhit faktiskt. Middagen ikväll gick dock inte av för hackor, fralla fylld med köttfärsfräs, smält ost turkyoggi till det, MUMMA!
 Den färska pastan ser ganska menlös ut...


Detta var en mycket större hit!
<3

Guttenmorgen

En megagod frukost (se ovan) har precis intagits. Nu blir det plugg i några timmar och sen får jag se vad dagen bjuder på. Eftersom vädret är rikigt gråmulet även idag så blir det nog inneaktivitet.

<3


Mycket bra humör

Vilken skitväder som sagt, men va fasen, inte kunde det ta bort mitt braiga humör. Dagen har flutit på bra, just nu är jag ganska glad över att jag va tvungen att gå upp tidigare imorse. Detta gjorde att jag hann läsa allt jag ville hunnit ha läst idag och samtidigt få grepp om resterande delar av uppgiften. Till skolan kom jag, en bra föreläsning och sedan 1,5 timmars jobb med uppgiften var jag påväg hem igen med en mycket bra magkänsla:) Eftersom jag inte behövde åka hem och plugga, och det var alldeles för dåligt väder för att gå en sväng så det blev shopping istället! O vilken shoppingrunda sen, hittade hur mycket som helst! Dels kläder till mig själv, ett gäng vita fejkpärlarmband och även lite farsdagpresent till pappa. Den skickade jag sedan med posten och tog mig hem för med gott samvete slappa HELA kvällen! :D


En pälsväst (fusk såklart) med skin på sidorna, ovanligt för att vara mig, men sjukligt snygg!



En midjekort stickad kofta med sidknäppning! (emelie kofta, jajamänsan!)


En svart bredaxlad klänning där det yttersta tyget är spets. Super söt!


Ett par lite halvblanka jeansleggings och ett superbilligt turkost skärp, ahh jag är redan kär i alla kläderna. Min shoppingrunda skulle ge mig en ny jacka och ett par stövlar, ser inte riktigt ut som jag lyckades, men ack så fint det blev ändå;)

<3

Busväder


(verkligheten är inte riktigt så vit som bilden men ni fattar:p)

Ahh pi katten, riktigt busväder ute just nu, blåser och snöblandat regn faller från den extremt grå himlen:S Blä säger jag bara, visst snö är ljust, fint och mysigt men inte så tidigt som den 5 november! Det kan gärna få vänta nån månad till eftersom jag vet att det med stor sannolikhet kan bli en lång vinter här uppe om man jämför med skåne. Jaja, på med en extra tröja och dra upp huvan på jackan o spring till bussen;)

Har för övrigt varit uppe sen halv 7 för att vara redo att ta emot en köksfläktuppsättare halv 8, visade sig dock att han bara kollade måtten och skulle återkomam senare idag, ahh vadå onödigt att gå upp tidigt?! Fast iofs, jag har hunnit plugga en del och förstå lite mer till uppgiften, GILLAS! O btw, jag klarade omtentan med marginal! :D


Frustrerad

Uppe ganska tidigt idag också (gick upp vid 8) trots att jag är ledig. Ville försöka få en bild av vad vi skulle gör ai uppgiften som ska in på fredag men det gick ju åt pipsvängen. Kan inte förstå vad vi ska göra eller förstår gör jag men jag vet inte hur vi ska komma dit??? Alltså har morgonen blivit ganska slapp, har liksom inget jag kan göra skolväg:S

Det blir snart tidig lunch i form av resterna från soppan, MUMMA! :) det kan jag ju glädja mig åt för tillfället när inte skolan går som jag vill.

Träningen igår blev superbra om man bortser från en sak. Smärtan i knäet som jag känner varje gång jag gör ett knäböj, utfall eller typ böjer knäet mer än 30 grader:( måste kolla upp det nu känner jag, vill ju inte dra på mig någon långvarig knäskada! Så jag får väl slänga iväg ett samtal till en läkare eller nått, vem f*n ringer man egentligen?

hörs ikväl,

<3


Pannkakspizza

Skolan mellan 10 och 15 idag med lunchpaus emellan. Tog mig hem och fixade sedan kursboken vi ska använda helt gratis genom att låna den hemma i K-stad, tack för att ingen annan vill läsa en statistikbok!;) Får förhoppningsvis den redan imorrn:) Viktigt har jag nu förstått att det är att hänga med även i denna kurs, ska tydligen vara riktigt svår den här också:S Ahh, har de bestämt sig för att detta ska vara den svåraste hösten någonsin eller?! 

Har tänkt beställa en halsduk från Gina Tricot någon gång under veckan, har velat ha en sån nu ett tag men de är ju slut i alla butiker så jag får la beställa den. Har dock tänkt kolla lite i affären först o prova o se om där är något annat jag ska införskaffa när jag ändå får betala frakt, lite ekonomisk är man ju;)

Ett träningspass blir det om 1,5timmar där jag hoppas på att bli riktigt trött, är lite uttråkad eftersom jag inte kan plugga något och otroligt pepp på att träna så det ska nog gå bra! :)

nej, en "hemmagjord- emelie pizza" haha, bild och förklaring kommer sen, ska ätas och lite varm mjölk (?) till det. Jo ni läste rätt, jag dricka mjölk och varm dessutom, men jo jag är frusen och vill minnas mina barndoms dagar:P

<3 

Utsövd

Somnade som en klubbad säl igårkväll vid 10 snåret. Detta märktes i morse eftersom jag vaknade halv 8, en halvtimme innan klockan skulle ringa och var helt utsövd, SKÖNT! Va väldigt längesen jag kände mig pigg! En introduktionsföreläsning var vad som stod på schemat idag i skolan, därefter slutförde vi vår gruppuppgift och lämnade in den. En promenad hem till Karins lägenhet och sedan tunnelbana och buss hem. Käkade en sen lunch för nån halvtimme sen och sitter nu här. Boken vi ska använda va såklart slut på akademibokhandeln, svindyr den också tyvärr så jag ska kolla upp andra möjligheter med att låna hemma o så. Slipper gärna köpa en bok för närmare 1000 spänn!

För övrigt så är vår föreläsare något av det drygaste och mest långsamt pratande jag någonsin träffat på, om hon inte speedar upp tempot lite så kommer många somna på föreläsningarna!;)

Fick ett litet fotoryck i morse med att ta egobilder på mig själv, här är 2 av resultaten.






Vadå lik en av bilderna som togs på kryssningen?!;) Fast en stor och ganska väsentlig skillnad är där ju; håret, avklippt och plattat dagen till ära:)

En slapp kväll är nog vad som väntar eftersom knäet värker oroande mycket (jag kan vara förståndig ibland:P)

<3







Harder than expected

Söndag idag och det har varit den lugnaste söndagen på bra länge. Eller lugn och lugn, jag har varit igång sen 8 tiden och hunnit med en hel del redan:) Jobbigt avsked i morse (mycket värre än jag anat) avslutades med en promenad från t-centralen till slussen för att skingra tankarna lite. Väl hemma så snackade jag med mamma och pappa, har städat lägenheten, bytt sängkläder, röjt undan, kokat min älskade grönsaksoppa som för visso ser ut som barnmat men som smakar MUMMA!

Tentan i fredes känns ok, nu väntar jag bara på resultatet från båda min tentor. Maskeraden på kvällen blev ju bra trots allt, jag o Karins fantasi tog oss till att vara sol och måne, guldig och silvriga sådana;) Dock var det något annat som stoppade min glädjekänsla, mitt bakhuvud. Har aldrig haft en sån huvudvärk tidigare, det bara måste vara alla spänningar som släppte efter den senaste månaden! Jag lyckades med nöd och näppe ta mig hem, och landade hårt i sängen. En MYCKET lugn lördag med massa mys som avslutades med god taco och fruktsallad:)

Träning ikväll och sen blir det ny kursstart imorrn i skolan, hello vardag igen.


Soppans ingredienser, pepparrotsosten är pricken över i:et, tro´t eller ej



Koka koka, och sedan mixas ihop därav barnmatskänslan, men ack så gott!:)

  

Städsaker, nybäddad säng (bara en kudde:S) och megagod fruktsallad! :)

<3


RSS 2.0