Som en ny människa

En lång, svinkall till en början, härlig i mitten, trött i slutet promenad tog jag runt Hammarbysjön i eftermiddags. Var så kall och röd om benen att jag hoppade i badkaret och gottade mig en stund:) Lite ompyssling av kroppen och sedan mega god husmanskost till middag bestående i ugnsstekt falukorv och potatismos! Även några sidor till lästa i boken, endast 8 kvar sen är även detta kapitlet slut:)

Ännu mer snö har fallit i sthlm under dagen, som om det inte var nog redan?! Är trött på att ha minst -10 gradig kyla och massa snö, det ställer så många fler krav på vad man ska ha på sig;) Nej, lite vår vore inte fel men tror jag får dras med vintern i en månad till eller nått, tjoho vad kul! or not!


En bild tagen genom köksfönstret, jodå här är vitt!

<3

Idag är en bra dag

Provet skrevs igår och nu får jag bara hoppas på att det räcker! Klumpen i magen har äntligen släppt och ett helt annat lugn har nu nått mig. Visst där finns att göra i skolan även denna kommande vecka men jag har mer kontroll på läget och känner att jag hänger med:) Ett härligt träningspass körde jag direkt efter provet, mest för att tänka på annat och bara släppa allt, en utvärderning av det är att det var mycket givande! :) 

Solen har äntligen hittat till storstaden igen och den är efterlängtad, tänk vad några timmars sol och ljus kan göra för humöret?! Ska nog ut o traska en vända lite senare, tror inte kroppen vill träna särskilt hårt idag med den träningsvärk jag har;)

Bilder på blommorna jag köpt har ju utlovats och här kommer de, med lite härligt solljus som dekoration!;)


Lite grönt halvvhögt i vardagsrummet!


Lite rosa/cerise i köket piffar upp det lite:)

Plugg, slapp, promenad är väl typ vad dagen består av!
<3
  

Still alive

Jag lever! Om än knappt känns det som emellanåt! Veckan har gått otroligt fort och jag har haft massor att göra. Det har verkligen varit full rulle från morgon till kväll. Massor av sidor i ekonomi och lagboken har lästs (fler ska läsas om en stund), en del sidor i mikroekonomiboken har lästs (fler ska läsas på söndag), en massa papper och ansökningsformulär har fyllts i till utlanssstudieansökan. Och imorrn gäller det, TOEFL (engelska test) ska skrivas och jag måste få ett visst antal poäng för att ens få ansöka om utlandstermin, PRESS PÅ MIG HELL YEAH! :(

En grym stress inombords är vad jag bär/har burit på och jag börjar bli trött nu, MEN måste hålla ut denna helgen också!

tack o hej!

"du gör mer än vad du tror"

<3

Jag dansmästare?!

Nja, det tror jag inte men det va ganska kul på det spontana danspasset jag hann med idag på Friskis. Lite svettig blev jag men det var mest kul (eller ibland irriterande) att skåda in damen framför mig som inte hade ett rätt, varken i steg eller takt!;) En lugn start på min träningsperiod var nog det mest vettiga jag gjort denna helg. Eller nja, har ju läst en hel del i båda kurserna så jag e ganska nöjd med helgens arbete!

Nya blommor i både kök och vardagsrum, behövdes tro mig. Bilder kommer imorrn när det är dagsljus.

Nu är det Johan Falk på tv, hade nog varit bra att se men palllar inte hela ändå så jag slötittar lite och går mot sängen om en stund, trött och ganska bekväm var namnet!


En bild då jag va lite piggare, en glad Emelie tackar för denna veckan!
<3

Nationalekonomi kan va jäkligt skoj

Jag är på bättringsvägen och det börjar känns helt ok nu:) Utgången i torsdes blev lyckad och avslutades på Café Opera där ekonomerna hade en liten inspark. Endast 3 timmars sömn under gårdagsnatten, därefter var det skoltajm med första föreläsningen i min andra ekonomikurs. En väldigt engagerad, inspirerande, skönt engelskpratande (vilket inte hör till vanligheterna tyvärr) och väldigt informativ föreläsare var vad vi fick erfara. Han hann gå igenom mycket men hujedamig vilket tempo det var! Pennan kommer att glöda under dessa föreläsningar!!! Trots väldigt intressant ämne så slocknade jag i soffan när jag kom hem, gårdagskvällen blev lugn med en del plugg och resten tv.

Tv:n står på i bakgrunden just nu där Haitikatastrofen står i centrum (hemskt det som hänt), jag pluggade precis (en liten energikick behövdes i form av surfing:P) och återgår snart till det. En promenix med Emma ut till Nacka Forum är vad som kommer att ske senare idag och sen en god middag ikväll tror jag:)

Trevlig lördag på er!
<3


Snörvel snörvel

Jag snörvlar vidare och dricker te i massor fö att linda det onda i halsen. Jag hoppas att jag blir av med denna infektion så fort som möjligt för det är inte roligt! :S Annars har det inte hänt mycket, jag o Emma pluggade en del igår och gick även en sväng här i området. Om de bara kunde skotta bort all snö som ligger som ett potatismos på alla trottoarer så skulle det bli betydligt lättare att gå!

Lite fortsatt plugg idag på förmiddagen och sedan lunch och dusch innan jag åker till skolan för matterepetition. Efter det bär det av direkt till Karins lägenhet för lite middag och sedan anländer Carro o Co för utgång. Kan inte påstå att jag känner så värst mycket för att partaja men det är sista chansen att se Carro innan hon åker så jag får väl helt enkelt svepa en whiskey (BLÄ!) och se glad ut;)

En kommentar till Handbolls EM, suck alltså. Sverige är inte bra, det är bara att inse, eller jo de skulle kunna vara bra MEN får inte spelet att funka, trist men sant.

<3

Sjukstuga

Inte riktigt sjukstuga (än) men jag mår inte helt hundra. Har ont i halsen, småvärk i kroppen och huvudvärk som kommer och går. Det är inte roligt men jag har klarat mig hyfsat (än så länge), vill inte bli SJUK! Vårterminen 2010 har påbörjats och kan bli relativt intensivt till en början, men jag hoppas jag överlever;) Det blir två nationalekonomikurser parallellt och sedan förhoppningsvis jurikdik som kvällskurs.

Svindyr kurslitteratur har inhandlats idag, lite i affär och lite på internet, som om Januari inte var en dyr måndag redan?! Piii katten säger jag bara, hur menar de att man ska kunna överleva denna månaden på 7500kr?!

Är trött, lite halvsjuk, småhungrig och allmänt seg. Typiskt tisdagshumör men det får väl bättras!

<3


Ny vecka = Ny termin

Då var det måndag igen och vårterminen ska påbörjas med en introduktion vid 1 idag. Hoppas innerligt på att ekonomin denna vår kommer vara hästlängder roligare och mer engagerande än vad statistiken varit i höst! Kanske blir lite nytt folk i bekantskapen oxå vilket aldrig är fel:)

Emma anlände igår och hon får vara min lägenhetspartner i några veckor i väntan på eget kyffe, kan nog bli väldigt trevligt med lite sällskap på all min lediga tid. :)

Frulle har jag redan käkat trots att jag börjar sent idag, känner en liten ömhetskänsla i halsen så träningen ikväll är obestämd so far, får väl se om det släpper under dagen.

Saknar min kisemise som är ensam där hemma, han är min och bara min sedan 9 år tillbaka!


<3

ps: lat katt jo jag vet, ganska lik sin matte imellanåt;) ds

Last night

Look of last night! Bloggen ville inte som jag ville igår så jag kunde inte ladda upp några bilder:S de får komma nu istället! Kvällen blev lyckad och när halsen skriker ajaj och är ganska hes då vet man att man har haft ganska kul!;) Förfesten hos Carro var trevlig och lång:P Men men mot stureplan och Sturecompaniet bar det av och där va det gott om folk (läs: sjukt trångt på dansgolvet) men bra musik och härligt umgänge vägde upp de! :D Va hemma vid halv 5 snåret, trött som en mört så jag somnade fint:)

Mamma o pappa åker till Thailand idag, hade väldigt gärna följt med men den ekonomiska och skolmässiga  situationen sätter stopp för det:S Aja, ha 2 varma och sköna veckor vet ja, det är ni värda! :)

 


Ser typ likadan ut på alla bilder men what the heck?!

<3

Träningsrutinen börjar infinna sig

Grymt träningspass igår, bra träningspass idag, det ser bra ut för framtiden må jag säga:) Jag har kommit in i rutinen igen och matschemat börjar ta form oxå:) Hade myskväll med mig själv igår, va ganska sleten efter träningen. Idag har jag dammsugat och torkat golven i lägenheten, Emma kommer ju sagt imorrn och lite städat får jag väl ha;) Ikväll blir det utgång med förfest hos Carro, ser fram emot det riktigt mycket! Hon drar ju nästa lördag så man får passa på medan hon e hemma.

Började knåpa på mitt ansökningsbrev till utlansstudier igår och bestämt när jag ska skriva mit TOEFL test. Komiskt nog sa mitt horoskop igår att jag skulle ta vara på mina idéér och inte bara låta de rinna ut i sanden pga lite motgång, kan ju sammankopplas lite iaf;)

Kaffe och päron nu sedan vidgörning, ska försöka hinna slänga upp en bild på hur jag ser ut!

<3

Ledig Fredag

Tentan i Onsdes känns väl "bara" sådär. Tror jag har klarat den men om det vill sig illa så är det inte mycket mer än så, MEN det kan ha gått bra också, jag får se helt enkelt. Tenta=tentautgång med Carro, Karin och Chris, dels för att fira tentan men också för att säga ett glatt Hejdå till denna hemska hösttermin. Förfesten va hos Karin och plötsligt bestämde sig storebror att komma en dag tidigare, alltså anlända Onsdagkväll. De anslöt till Karins lägenhet precis lagom till utgång, delar av Sthlms nattklubbsliv visades och hemkomsten till mitt place va kring HALV SEX!? En otroligt rolig och oväntad kväll där saker som jag aldrig kommer att glömma hände!!! Trött trött och bakis bakis kan gårdagen sammanfattas med, var inte människa förrän igårkväll typ;)

Storebror har lämnat lägenheten för sista jobbet här uppe och sedan hemfärd, tackar för besöket! :) Halvslapp dag idag med klädcheck för mammas räkning, träningspass ikväll och sen tv. Processen för USA studier (som jag hoppas ska ske i höst) är i full fart i min hjärna. Ska anmäla mig till det obligatoriska TOEFL (engelska) testet som måste klaras med godkänt resultat. Dyrt är det och jag hinner bara med ett försök innan anmälan måste va inne hos skolan så det behövs pluggas!

<3

Mina vader

mådde inte alls bra under träningspasset idag. Fy fasen va spända och trötta de var, kunde knappt trycka ifrån alls under löpningen. Genomförde iallafall passet och sprang lite längre idag, dock lite långsammare, men jag måste ju variera och anpassa mig efter dagsgformen. Lite styrka på det och magens träningsvärk (som redan fanns) kommer inte försvinna på några dagar:S

Har pluggat på SP halva dan, sen tränat, sen käkat o pluggat parallellt ikväll och nu har jag gett upp. Hoppas att tentan kommer att gå bra! :) Nu kollar jag på Mästarnas Mästare och är redan trött på Patrik Sjöbergs pikar och tragg:P Jaja, må bäste mästare vinna, min favorit Per Elofsson vann ju förra året så det kan nog bli intressant denna säsong också:)



Trevlig kväll på er!
<3

Utveckling ska helst ske

Träningsprat var det då dags för! Kände verkligen av igår att jag tappat rejält både i styrka och kondition över juluppehållet. De 5kilometer som jag enkelt och lätt och ledigt sprang på cirka 25-26minuter innan jul var som bortblåst nu (eller nästan iaf). Ska under våren lägga lite extra fokus på sänka kilometertiderna, både på 5 kilometer men förhoppningsvis också på milen. Skulle gärna vilja springa i 5minuters tempo (alltså 5min/km) vilket är en enkel match för vissa och ett drömscenario för andra. För mig känns det som ett mycket realistiskt mål. Ge mig några månader så ska jag allt visa mig själv hur mycket kraft det finns inom denna kropp:P Vet att jag har en allmänt stark och uthållig muskelmassa, och ett starkt psyke sägs det, nu är det dags att bevisa! ;)

Va duktig innan genom att göra två matlådor, en till lunchen imorrn och sen ytterligare en, morgondagens middag kanske?! har annars underhållit mig med statistik och allt vad det innebär, inte kul men tvunget!

Ska va uppe nån stund till sen sängen för välbehövlig vila. Imorrn studentpalatset med Carro och Karin för sista plugget och sen direkt på ett träningspass för att rensa kroppen lite:)

sov gott,

<3

Counting down

Knappt 3 dagar kvar innan jag kan säga adjöss till allt vad statistiktentor heter. Helgen har passerat och gårdagen var väldigt slapp och lugn till stora delar, tittade på mycket längdskidor på tv vilket jag tycker är väldigt underhållande. Var dock väldigt uttråkad stundtals, har sedan jag kom upp hit känt mig ganska ensam och saknat det självklara sällskapet av familjen hemma i huset. Det tar en tid innan jag acklimatiserat mig till ensamheten igen, får iofs sällskap av Emma om nån vecka eftersom hon äntligen kommit in här i Sthlm! :)

Sista föreläsningen idag innan tentan, plugg med Karin och Carro och nu är jag hemma för mer kaffe och lite slapp och återhämtning inför mer plugg ikväll. Det ska nötas lite till innan jag stänger böckerna för idag.

Hinner nog med en uppdatering ikväll oxå eftersom jag hoppar träningen, har grym träningsvärk.

<3


Skrämmande sanning

Har spenderat 6 timmar på SP (studentpalatset) idag med att plugga själv och med Carro. Känns mer och mer ok inför tentan vilket är väldigt skönt:) Finfint väder har det varit idag, promenerade mellan SP och centralen för att  njuta lite av solen, kallt som attan dock.

Väl hemma så har jag bara diskat undan och slappat, kollar just nu på ett väldigt upprörande tv-program som handlar om hur barn i Kina sätts i gymnastikskolor vid 3 års ålder med föräldrarnas dröm om att de ska bli OS mästare. Usch säger jag bara, sättet de behandlas på, föräldrarnas syn på dem och deras vilja (vilken de inte har någon) och grundsynen på vad ett barn ska göra för sina förfäder och den kinesiska staten är avskyvärd!



Mellanmålsmacka nu med lite kaffe på de och sen middags och tv tajm senare.

<3

Grantvär (fint väder)

men inte får man njuta av det inte. Har befunnit mig innanför lägenhetens väggar hela dagen och pluggat så mycket jag orkat. Har gjort stora delar av mitt formelblad vilket jag har bestämt ska vara klart innan dagen är slut. Det är mycket jobb med att göra det, men är ju en form att repetera allt, två flugor i en smäll så kallat!

Hade tänkt dra på mitt första Friskispass idag men prioriterar plugget idag, kanske bli en vända till gymmet imorrn istället. Har tappat allt vad vältränad heter under jullovet så det är nästan som att börja på ruta ett igen, trist men jäkligt sant:S

Mera plugg, lite matshopping och sen tv ikväll förhoppningsvis:)

<3

I'm back

Haha, oj vilken förbättring det blev på uppdateringen;) eller inte. Aja, jag hade helt enkelt annat för mig som jag ansåg var viktigare. Nu är jag på plats i sthlm igen och vardagen har börjat. Kom upp igår eftermiddes efter en helt problemfri tågfärd, fyllde kylskåpet, skickade iväg viktiga papper, packade upp, käkade och sen däckade jag i soffan. Första dan i skolan är avklarad och min tentastress la sig lite, det klarnade turligt nog på vissa punkter:) 

Jullovet då, jo det har varit helt underbart precis som förväntat. Mysig vit jul med massa god mat o fina paket, en juldagsutgång där förfesten va riktigt rolig, mellandagsrea avklarades, nyårsafton med matlagning hattema och uppdrag kunde bara bli kanonbra, sen en del fika med kompisar (lite för lite i min smak dock), umgänge med familjen (oxå lite för lite) och sen en MASSA fantastisk tid med Mr:) 

Lite bilder från nyårsafton då, av någon underlig anledning lyckas ullis hamna på många av dem, jaja enjoy!
 




ser ut som om killarna har kul, victors blick går inte av för hackor;)


denna bild får avsluta dagens inlägg, antar att jag va på g här!;)

ps: ingen vänlig själ hade städat min lägenhet under lovet, alla dammråttor och förmodligen fler ligger på golven:S får nog ta tag i det där imorrn. Kommer kännas som avslappning jämfört med pluggandet;) ds

<3

RSS 2.0