Lämnar skåne

Jaha, dags att lämna K-stad igen och åka upp till lägenheten där förvisso trevligt sällskap väntar, men det är ändå inte mamma, pappa och macke som sitter däruppe:( Ångest och ledsamhet kryper sig alltid in under skinnet på mig när det är dags för avfärd, fast jag vet att stockholmslivet flyter på bra det också, det är något jag förmodligen aldrig kommer att lära mig, vill heller inte lära mig det, det ska kännas att jag lämnar de jag älskar mest på hela jorden! 

Ett relativt lugnt besök är nu till ända där utgång, underbart bröllop, biobesök, svinkallt fotbollstittande, kompisträff, och slapp med föräldrarna har avverkats. Jag åker tillbaka till min storstad med ett mycket kortare hår och kanske också som en förändrad människa?! Nej, inte mer än till det yttre i så fall, men jag märker dock mer och mer att jag förändrats, mognat och blitvit totalt självständig iom min flytt. Jag är samma gamla Emelie dock lite mer vuxen (om det nu var möjligt?!;)) och med en lite annan syn på livet!

Har kollat igenom alla bilder på pappas dator och lagt över en del till min egen så nu kan det komma många egobilder tagna under det senaste året:P med början idag!

   
Bild tagen i kasinot på kryssningen
<3

BRÖLLOP

Vilken brud, vilken brudgum, vilket par tillsammans, vilken sång, vilken ceremoni,  vilken klänning, vilken god middag, vilka fina tal (varav ett jag höll) vilken kanonbra bar och bartender, vilken bra musik, vilken underbar dans, vilket helt fantastiskt bröllop jag fick uppleva igår och inatt! Tack Emma och Daniel numera båda Reinholdsson!

Resan hem till skåne i fredes gick bra, bra mycket bättre än tentan iaf, får hålla alla tummar och tår att det gick vägen ändå, dock vet jag inte hur det skulle kunna gjort de! Utgång med några av de bästa i fredes där det dansades hela natten trots att min skalmanklocka sa dags att sova ganska tidigt, jag fick hålla ut helt enkelt.

Frisörbesöket igår resulterade i en ganska mycket mer kortklippt Emelie. Jag var chockad till en början men nu gillar jag de! :) Förblir skåneboende ett par dagar till och ska försöka klämma in så mycket folk som möjligt på denna korta tid (som vanligt när jag e hemma;))
 






Kommer fler bilder lite senare på hur det ser ut i normalt tillstånd;)
<3

School's killing me

Livet i skolan tar just nu knäcken på mig! 12 timmar hemifrån spenderade jag idag i skolan, kan inte påstå att jag blivit särskilt mycket klokare, inte om man jämför mot hur lång tid jag var iväg. Jag drömmer fortfarande om att poletten plötsligt ska trilla ner och jag bara förstår och kommer ihåg allt! Den dagen längtar jag till!

Och på toppen av isberget så har jag lyckats dra på mig nån form av knäskada?! har sjukligt ont mitt fram på vänster knä och kan varken böja eller röra det utan att det känns ordentligt. Det kom bara pang bom i eftermiddes när jag reste mig från en av pluggstolarna, mycket mysko och ont gör de!

Grattis kussen i norr på födelsedagen, hoppas du har haft en toppendag med många fina paketer!


På lördag är det äntligen dags för klippning, nu ska svintot bort en gång för alla. Tänk er, bilden är tagen för ca 9 månader sen, och jag känner knappt igen mig själv.
<3


Sunday oh sunday

Helgen är till ända och veckan likaså. En väldigt händelserik sådan där en del varit till det sämre och annat till det absolut mycket bättre! :) Skolan går just nu åt pipsvängen, för första gången i mitt liv tvekar jag på om jag ens klarar tentan. Ibland kan man ha problem med en del uppgifter men nu är det stora problemet att jag inte förstår allt och inte ens vet hur jag ska börja lösa en enda uppgift! :(

Norrköping i fredes och lördes med Ullis var überbra, en mycket trevlig och fin stad och inte prata om Ullis klasskompisar, de va superroliga och trevliga! :D En liten shoppingrunda igår på dan med en riktigt fin lila (ska ju tydligen vara inne i höst:p) tröja med mig hem. Grönan igårkväll var inte så pjåkig den heller, typ som ett litet barn som fått en STOR godisklubba av sin mamma och han vet att den aldrig kommer att ta slut, typ så kändes de! :D (vilken metafor, men jaja ni som fattar ni fattar;))

Idag blidde sovmorgon och sedan plugg och lång härlig springrunda, benen ville långt trots några dagars uppehåll, det gillas! :D

Lååååång (men fortfarande alldeles för kort för att hinna lära mig allt), jooooobbbbigg och fruktansvärd  pluggvecka framför mig med tenta som avslutning på fredag, därefter bär det av hemåt K-stad för bröllop och några dagars uppassning och ledighet!

<3

Pratsam gubbe i tvättstugan

Va i skolan i förmiddes mellan 8-12, 8-10 var väldigt givande med övningsgenomgång men 10-12 var typ katastrof då vi fick ha lärarens assistent (kines som knappt kunde engelska, heller ej skriva läsbart), aja, fick ju lösningarna på frågorna men får nog gå igenom dem själv igen.. undrar bara när! Hem för att tvätta från 13-16 där en pratsam gubbe i tvättstugan ställde den tvugna frågan till en studerande ynglling "jaha, och vad ska du bli när du blir stor?" mitt svar precis som vanligt "klokare men förmodligen något inom ekonomi eftersom det är det jag läser" Men frågan är alltså, jag älskar ju allt som har med hälsa, kost och motion att göra, hur ska detta kombineras med ekonomin, ett eget företag kanske?!

Åkte tillbaka till skolan efter tvätten för att göra inlämningsuppgifterna med Carro, blev några gjorda trots trötthet från bådas sidor.. och nu är jag ännu tröttare, sängen snart!

Imorrn kommer förändringen, a big one this time! Ska bli väldigt intressant må jag säga, men jag ser fram emot de! :) kuligt att va hemlighetsfull ibland;)

<3 


Djupdykning

Halleluja vad mycket plugg det är nu, jag måste plugga som en galning, vilket jag gör, men känner jag att det ger något?! Jo visst, jag lär mig nya saker varje dag och nån liten polett trillar ner ibland MEN det går alldeles för långsamt känns det som. Jag är positiv och ska fortsätta vara det, men sören vad det tär på psyket! Djupdykning bland statistiska begrepp och formler är bara förnamnet!

Försöker hålla uppe motionsmängden trots många pluggtimmar. Det hjälper mig i längden men visst det snor tid som jag hade kunnat lära mig något nytt på;) Därför passade jag på att gå hem från Slussen i solskenet idag(rena sommarvärmen fortfarande:)), plus att jag sprang en sväng nu ikväll mest för rensa hjärnan, och det gick bra:)

Tråkuppatering ikväll, bättre än ingen, men de blir roligare snart hoppas jag! O just de, helgen kommer bli übernice, mot Norrköping och Ullis blir de:)


<3






Trevlig gårdagskväll

var vad jag hade men några bilder lyckades jag inte komma ihåg att ta, det hanns inte med här hemma eftersom jag och Karin har en makalös tendens att alltid börja för sent med att göra vid oss etc. O sedan i all stress så glömdes kameran hemma så jag får väl helt enkelt tigga kort från Carro. En mycket trevlig inflyttningsfest med 25 personer på 22kvadratmeter är inte illa, en utgång till Café Opera på det är gjorde inte saken sämre, äntligen en kul utekväll här uppe i storstaden! :)

Få timmars sömn för att behålla dygnsrytmen senare så vaknade jag idag. Mängden vin som intogs igår kändes/känns kan jag säga, men helt ok ändå. Lite slapp, plugg, käk senare så sitter jag nu här, eventuellt en lång söndagspromenad på schemat sen.

Läste i K-stadsbladet att Lisa Nordén tog VM silver i triatlon. Hon är en gammal lärares dotter så därför nämner jag henne här, plus att triatlon är något jag många gånger tänkt mig vilja prova, det tar ju bara sån tid att träna och utföra så det har liksom aldrig blivit av:S

<3

Fattar nada men solen skiner

Nej plugget går verkligen inte min väg. För första gången på vääääldigt länge så känner jag att jag verkligen inte förstår hur jag ska göra eller i vilken ände jag ska börja. Jag behöver helt en hjälp av någon som säger att si och såhär ska du göra och detta löser ut detta etc.

Solen skiner från en klar blå himmel och vädret är underbart. Ska snart bege mig mot stan och mässan för utlandsstudier, och kanske passa på att sätta mig i solen, ta en latte och kolla på Stockholm halvmaraton som avgörs idag i innerstaden; det lär alltså krylla av folk överrallt.

Nahepp, mot stan.. kommer bilder ikväll på hur jag kommer att se ut ikväll på festen!

<3


Fredagsmys i min ensamhet

Då var det fredag än en gång och här sitter jag ensam, men idag är det valt av egen vilja. Jag kunde följt med Karin ut till Vaxholm och hennes syster jag kände/orkade inte (för) det. Skolan innan idag gav mig lite mer klarhet i vad vi håller på med, alltså jag förstod och hängde med i allt föreläsaren sa på föreläsningen, MEN när jag ska använda denna fakta i att göra övningar så funkar det inte. Jag ska prova en ny taktik under helgens pluggande för att se om det kan fungera bättre. Men nog om skolan för ikväll!

En lång, jobbig, långsam, relativt påfrestande springrunda sitter i benen, mat ligger i magen, ska duscha och sen kolla på tv, en skööööön fredag!:) Har äntligen kommit över på en ny platå i löpningen där jag under löprundan kan bestämma hur långt och hur fort jag ska springa, för det krävs en del träning! :D


Hade gärna varit hemma i K-stad denna helgen och gått på två födelsedagsfirande med utgång ikväll och fest imorrn, men jag känner att plugget får prioriteras nu i två veckor till sen kommer jag! O jag ska ju på kulig inflyttningsfest imorrn med en MASSA folk i en liten lägenhet- kan bli intressant;)

<3  

Allting känns just nu åt h'lvete

Har jag någonsin nämnt hur jobbigt det är psykiskt för mig när jag inte förstår det vi håller på med i skolan. Inte gör det saken bättre heller när jag inte har en aning om hur många djupa detaljer jag behöver hålla reda på. Och till råga på allt så är ingen av mina pluggkompisar alias mina klasskompisar lika villiga att fokusera och verkligen plugga när vi sagt att vi ska göra det! Ahh humöret är inte bra idag och jag blir så frustrerad när jag inte kan lösa uppgifterna som ska vara gjorda imorgon och när det inte känns som om det är lönt att jag läser vidare i boken för att jag bara blir snurrigare och snurrigare!

Det är Damfotboll på tv men jag känner att jag inte har tid eller ro i kroppen att sitta o kolla på det. Solen skiner och det superbra springväder men jag vågar inte springa idag också, är livrädd att mina knä, fötter och höfter ska säga till en gång för alla. Jag har haft någon konstig magkramp hela dan (stress av skolan efter 2 veckor?!) som inte vill gå bort helt.

Denna torsdag känns som världens sämsta just nu, hopppas hoppas hoppas att föreläsningen och övningen imorrn ger mig lite eller nej massor med klarhet över vad vi ska kunna och hur jag ska kunna det, plus att vi får MASSOR av övningar gjorda imorrn efter lunch, först DÅ kan jag hålla helg med en inte såååå pressad hjärna..

(Übertråkigt inlägg om min helvetiska press på mig själv som ingen kan motarbeta, jag vill ha koll på mitt liv men just nu går det inte så bra skolmässigt och då mår stackars lilla Emelie pyton!)

<3


Right in the middle

Onsdag, dagen mitt i veckan, dagen då jag är ledig men var skall jag ändå spendera några timmar? Jo varför inte i skolan med huvudet djupt nergrävt i statistikboken med ett gäng övningar, men men, det ska göras och än så länge så funkar ämnet. Duktiga jag har redan hunnit äta frulle och städa av lägenheten, nu ska jag göra mig iordning o bege mig senare. Det är rena sommarvärmen ute idag så det blir nog något lättklätt:)

Har en del ärenden som jag måste göra senare idag också, massa sån tråkshopping som jag kallar det, sånt som man inte vill lägga sina dyrbara pengar på, MEN som alltid annars, antingen så köper jag det idag eller imorrn för jag måste ha det!

Idolpremiär var det ju igår också, en del riktiga talanger och en del riktiga miffon, en skön och väldigt tv-vänlig blandning, får väl följa det i brist på andra tv kanaler!

<3

Sannolikhetsteori med tillämpningar

Ohh vad det låter intressant?! eller inte! Jag har ganska snabbt kommit underfund med vad och varför jag nästintill hatar statistik. Första meningen är helt ok i boken, andra också men sen blir de bara värre och värre och framförallt, snurrigare och snurrigare. 1,5 månad sen ska hela denna helvetskursen (både svårighetsmässigt och intressemässigt) vara över, ahh jag längtar tills den dan.

Tro inte att jag är arg, deppig, frustrerad eller nått sånt en kväll som denna, nej faktiskt inte. En mycket skön helg på landet gjorde mig gott, föreläsningen idag gick som smort, lunch, plugg, promenix, middag och sista plugget har också rullat på bra:) En helt ok måndag och jag kan med gott samvete chilla och slappa hela kvällen! :)

Mycket vardagstrams, kommer ett lite mindre informativt inlägg senare ikväll!
<3

Stannar klockan

Är ute på landet i farfars stuga och ska spendera en lugn helg här:) det känns som om man stannar klockan och allt tidsperspektiv försvinner så fort man lämnar staden och stressen. God mat, blärbärs och kantarellplocknin, lång springrunda är vad som hunnits med, lite plugg o nån gångrunda är nog vad som mer ska hinnas med idag. Damfotbollen igår gick ju som den gick, trodde faktiskt de skulle vinna ganska enkelt, men vi får väl hoppas på herrarna ikväll istället!

Med händerna blåa som målarfärg så sitter jag här vid världens mest långsamma internetuppkoppling, men iofs, jag befinner ganska långt ifrån händelsernas centrum och jag har havet och berget som granne, kan man önska sig något mer av en sällskapshelg?! :)

Hörs imorrn kväll då jag åter befinner mig i lägenheten!
<3


We're rolling

Vardagssysslorna fortsätter och därmed också skolan i en rasandes fart. Det flyger derivator och integraler runt mig hela tiden och jag vet knappt vad som är vad längre, ännu mindre hur man löser ut den ena ur den andra. Jaja, det ger sig mer och mer men jag skulle gärna spendera en liten vecka bara med att låta allt smälta, MEN inte i denna värld inte, nästa vecka börjar statistiken, den som vi egentligen ska läsa, ja jag får inte ihop det, hur ska matten hjälpa mig?!

En helt oviktig parentes i mitt liv är att mina naglar äntligen börjar bli fina igen;) Under hela jobbsommaren så har det knappt existerat några naglar på mina fingrar men det förändras sakta men säkert, de kanske tom hinner bli fina och hyfsat långa till bröllopet! :)

Have I ever mentioned that you are totally amazing? If not, you are! Yesterday evening was a yesterday evening not like anyone else, it was wonderful<3

 


RSS 2.0