Må-bra kväll

Jag motade bort skallebanken med en rekordsnabb springrunda. Efter det ett skönt bad och mumsig mat bestående i pasta med hemmalagad skink och ädelostsås:) Har även hunnit med att kolla in damfotbollen på tv som slutade 1-1 och kollat lite mer på matten vi gjorde idag. Jag förstår lite mer men fan asså, det är inte lätt med all ny matte som bara matas in. Det gäller att ligga i och hänga med helt klart! Kan eventuellt behöva ringas ett samtal till Mr mattegeni för att få hjälp med allt;)

Har hittat en riktigt må-bra låt som jag gillar riktigt mycket tillsammans med många andra av hennes låtar, jag pratar denna gång om Sarah Dawn Finers låt Standing Strong.

I'm on my own nothing can go wrong when I'm standing strong

Hear when I'm singing

I'm on my own, now that I'm alone I have found my home

Inte alls för att jag är "on my own" överhuvudtaget just nu, men jag tycker texten är väldigt talande för hur mitt liv här uppe i Stockholm i ett år.

<3


Bankbank

Måndag o måndag. En vecka avklarad i sthlm och vardagen rullar på i något muntrare mående idag. Det ska Karin ha ett megastort tack för, gårdagseftermiddagen/kvällen var precis som alla våra andra gånger vi ses MEN om möjligt så mycket mer betydelsefull för min del då jag höll på att klättra på väggarna och vända mig själv ut och in. Mycket prat, übergod mat, många ostbitar och kex, vindruvor hann avverkas innan vi slängde in handduken rättså trötta bägge två.

Idag skola från 8-12 där hjärnan fick sig en smörjning än en gång, hu ja va glá jag kommer att vara när denna kursen är över! Carro och jag försökte va envisa efter lunch med lite uppgifter men det gick liksom inte, ska försöka prova själv ikväll och ännu mer med Karin imorrn förmiddag innan nästa föreläsning.

Det bankar något enormt i huvudet just nu, hoppas inte det är ett tecken på att kroppen inte fått sin beskärda del av kaffet som den brukar, dvs hoppas inte jag är kaffeberoende:P kaffe dricks nu men tror nog skolgrejset får vänta lite!

update ikväll!

you are wonderful

<3


Vardagstrams på en lördag

What to write? Har inget väsentligt att berätta denna lördag. Har varit innanför lägenhetens väggar hela dan och spenderat minutrarna med att ministäda, plocka iordning, käka frulle och lunch, pluggat lite derivata o nu sitter jag här igen med en kaffekopp bredvid mig. O nej jag tänker inte spilla ut denna också;) har faktiskt precis blivit av med fläcken på den andra kudden, tacka vet jag vanish:) Betalt kåravgiften har jag också gjort vilken jag för övrigt tycker är väldigt onödig för mig eftersom jag aldrig utnyttjar Kåren, förmodligen mycket beroende på att jag inte pluggar i typisk studentstad och därmed heller inte känner för att engagera mig.

Ett mycket bra band enligt mig, Oasis, har tydligen bestämt sig för att inte spela mer. Något jag tycker är väldigt tråkigt då de spelat in riktigt bra låtar, vissa mer betydelsefulla än andra, men fortfarande bra allihop! :)

Karin kommer nog inte förrän imorrn så det blir lugna gatan ikväll också, får väl ta den där tjejkvällen imorrn helt enkelt;)

återkommer ikväll!

<3


Första helgen

Mhm, snart en vecka gånget i storstaden och vardagen har i stora drag infunnit sig. Plugg i skolan med Carro, tråkshopping på ÖB, kaffe och första halvlek i dam EM, springtur, dusch, mat, prat med föräldrarna och här är jag nu. Det blir en lugn fredagkväll framför dator och tv, jag är faktiskt jäkligt trött;) Det är något som är väldigt komiskt med skillnaden mellan mitt stockholmsliv och skåneliv. När jag är hemma är det mestadels full rulle hela tiden och när jag kommer upp här så dras det rejält i handbromsen, iallafall stundtals.

Imorrn blir de lite plugg, kolla in Finnkampen och på kvällen anländer Karin för att slagga här nån natt innan hon får tillbaka sin lägenhet. Kan tänka mig att de blir en jäkla massa prat eftersom vi varken setts eller knappt pratats vid på hela sommaren.

<3

Kvällning i storstaden

Jahopp, mer mat i kylskåp och skafferi. Det är inte alls kul för plånboken såhär i början då allt måste fyllas upp igen:S En springtur runt Hammarbysjön blev det ikväll oxå, tungt gick det men runt kom jag till slut:) Sedan nalkades det mat igen, o inte vilken mat som helst en kväll som denna utan kantarellstuvning, mumma mumma säger jag bara! :D



Fick även känna mig som ett litet barn igen eftersom de hade billig "barnyoggi" i affären. God va den iallafall och ajg kröp ner i åldern en liten stund:)
 MUMS!

<3

tydligen gott kaffe?!

vad är det jag ser i min kaffekopp precis innan jag ska ta sista slurpen?!



antar att jag ska ta det som en komplimang från flugan att mitt kaffe är gott:P

Efter regn kommer solsken

Ahh vilken lättnad, det känns mycket bättre idag:) Visst det är och kommer att vara jobbigt men jag får försöka överleva, dagarna räknas ju nedåt och inte uppåt och det är väldigt positivt:) Har även dagen till ära kunnat lugna mina skolnerver lite. Böckerna som jag inte hade igår, ligger nu fint i min väska, den ena är köpt (svindyr som jag hoppas kunna sälja sen) och den andra är lånad på bibblan. Så imorrn gott folk bär det av till skolan trots ledig dag för att göra massa uppgifter med Carro!

Har hunnit med skola, lunch och en liten solstund nere vid stranden, jag har ju en sjö och därmed strand typ 2minuters gångväg från lägenheten:) Sörplar nu i mig dagens första kopp kaffe (försöker dra ner på kaffemängden, dels ur hälso men också pengasynpunkt), ska checka av internet o sen bege mig mot affären, eller springa. Får se i vilken ordning det blir.

hörs ikväll!

<3

Like a mess

There's not always a happy face although many believe it. Moments strike me when I can't stand the tears, and I've learned from before that it's easier to just let them flow.

Sometimes I don't know, don't know what to think about everything and the tears are my way of struggling with it all.

The photo is not beautiful but it shows exactly how I feel right now.


Over and out!
<3


Första dan i skolan avklarad

Gud vad vår statistiklärare från i fjor har gått ner i vikt var min första tanke när jag klev in hörsal B3 idag vid ett snåret. Första kursen denna terminen sägs vara den svåraste på vårt program och han kunde intyga samma sak, så de blir väl till att plugga ordentligt hela hösten. Såg också att vi har tenta dan innan jag måste fara ner till skåne för att fira bröllop, blir alltså en sen hemkomst den kvällen, får se om jag kan stanna nån dag extra efteråt istället.

Går i funderingar om jag ska införskaffa ett gymkort eller inte, kostar ju en hel del men samtidigt så vet jag att jag utnyttjade det förra "extremt" väl. Jag ska ju träna ändå och det blir ju lite lättare att variera träningen om man har tillgång till lite pass o så, men som sagt, studentkassan är inte särskilt stor, o absolut inte nu i början av terminen då massa nytt ska köpas.

Nu e de damfotboll på tv:n o jag har datorn i knäet framför mig, alltså ska jag nog kunna roa mig resten av kvällen. Imorrn vankas skola vid 10 o sedan ska jag leta efter lite kurslitteratur.



Bjuder på en för dagen nytagen bild, har ju varit jäkligt dåligt med nya bilder under sommaren, ska göra ett gott försök i att bli bättre på de! Ser ni hur mycket mitt hår blekts i solen? :):)

<3

Stockholmsbo igen då

Att jag överlevde bilresan upp inatt med 3 numera semesterfirande killar är en fråga i sig. Hur jag sedan lyckades hålla mig vaken i princip hela resan (eller inte konstigt egentligen med alla musiktävlingar som utlystes) är ännu en svårbesvarad fråga eftersom antalet sovtimmar denna helg varit vääääldigt få. Men man lever bara en gång sägs det ju, vill ju inte sova bort mer än den tredjedel som man ändå sägs göra!

Röjt undan postberget, packat upp all packning, fyllt skafferi och kylskåp, gått en sväng, och nu även ätit är vad som hunnits med idag, är ganska seg redan så de blir nog en tidig sänggång. Skolan börjar imorrn dock inte förrän vid lunch så jag får sovmorgon:)

It feels good, very good actually. It will be hard but I'm willing to try och fight for it. Time will tell as usual

<3


Sista 48timmarna

Jag är tillbaka på svensk mark igen efter en makalös lyxkryssning. Har aldrig stoppat i mig så mycket mat på så kort tid, på gott och ont;) det får nog bli lite återhållsamt med mat framöver:P Extremt svårt att sammanfatta allt från kryssningen i ord men jag ska göra ett gott försök. Megalång frukost och lunchbuffé varje dag med mat från alla världens hörn (bla pannkakor till frukost varje morgon, mumma de). 3rättersmiddag med egen personlig servitör varje kväll. Inomhus- och utomhus pool med 25gradigt vatten, bastu, spa, hår-nagelsalong, gym, roomservice, kasino, underhållningsshower varje kväll i teatern med allt från jongleringsmästare till Beatlesimmitatörer och fartygets egna dans och sångrupp. Inte att förglömma de två landstigningarna i Bergen och Geiranger båda i Norge, ojojoj vilka naturvyer vi har sett, har makalöst många fina bilder! 

Kom hem igår, träffade 2 underbara personer, varit en sväng i stan med föräldrarna för att fixa sista innan 125års festen ikväll (50+50+25) vilken ska bli oerhört trevlig. Imorrn vankas sista packningen för denna sommaren när lasset går mot Stockholm igen. Sommaren har som jag tidigare nämnt sprungit iväg men jag har njutit av varje stund, nu väntas skola i ett halvår innan det blir ledighet igen. Därimellan ska det dock firas bröllop och födelsedag så hösten ska nog trilla på den med:) 

Bild på mig tagen sista kvällen innan middagen, har jag någonsin nämnt att jag är en linslus?!;) är förmodligen med på 80% av alla våra kort!

<3
 

Nu bär det av på semester

Pappas 50årsdag firades igår i ösregn på en golfbana på dagen och sedan på restaurang på kvällen, mycket mat åts men gott som tusan var de;) Eftersom jag inte fick spela så blev jag den som i vanlig ordning fick underhålla hela familjen vilket inte var det lättaste med allt regn vi fick tampas med:P

Packningen är klar och väskorna är redo att lyftas ut i bilen. Familjen ska på semester, närmare bestämt "lyxkryssning" i Danmarks och Norges skärgård. En 5-dagarskryssning som blir min semester för denna sommaren. Jobbet är nu avslutat för denna gång och det är med en lustig känsla som jag snart ska återvända till vardagen och storstaden igen, det får bli som det blir helt enkelt!

Nu ropar de på mig att det är dags att åka, ha ett bra gäng dagar så hörs vi på fredag, då förhoppningsvis lite brunare;)

<3

Späckschemat rullar på

Sista jobbveckan är halvvägs gången och jag har numera blivit en "riktig" absolut arbetare, jobbar nämligen denna vecka på en av de fasta sprittillverkningslinjerna, man måste ju arbeta sig uppåt:P Dock sägs det att jag ser väldigt uttråkad ut vissa stunder under dagen (har man dötid så har man) ;) Hålla sig vaken-tävlingen avbröts efter cirka 35 timmar då vissa helt plötsligt inte kände för att tävla längre och struntade helt enkelt i att vi satt upp vissa regler, höll mig vaken en stund extra igårkväll bara för att nå 40-timmarssträcket:P jag är knäpp jag vet, men det stod en 500hundring på spel och jag älskar utmaningar;) Det blev en del "halv 3  ryck" från min och Linns sida, med detta menas att vi skrattar åt allt och inget, sjunger konstiga sånger och allmänt bara beter oss som fjortisar:P Sjukt kul men antagligen extremt jobbigt att se och höra på!

Träffade stora delar av kompis kompaniet för en fika idag på stan, vi drar ju alla åt olika håll nu så man får passa på! Jag bjöd på kanelbullar vilka uppskattades mycket:) :P Imorrn blir det tivoliparken efter jobbet och på fredag 75årskalas för mormor och eventuellt utgång efter de, sista här i skåne i så fall:)

Magiskt - Fantastiskt - Underbart... Jag är underbar<3

Guess it's time to clear my mind

Som om jag kom ihåg min kamerasladd i sthlm?! Nej, självklart inte! :( Annars var sthlmstrippen till stor belåtenhet, mycket god mat och dricka, trevligt sällskap, lyckad shopping, sol och badning och framförallt- lite semester! :) Pigg o fräsch nu sista veckan på jobbet;) Där det ska hållas uppesittartävling med start på måndag klockan 7, vi ska alltså tävla i vem som kan hålla sig vaken längst, vi räknar med att någon klarar typ 2 dagar, hoppas hoppas att det är jag:) Till råga på allt så ska vi jobba som vanligt under dagarna, kommer att bli ett par väldigt händelserika och intressanta dagar helt klart!

Imorrn bär det av till götet för en konsert signerad Madonna, ska bli riktigt supernice! :D Söndagen är eventuellt redan planerad, får se om de ändras eller vad som händer, måste ju ha tid att träffa min Ullis som åker snart, dock närmre mig när jag befinner mig i Stockholm:)

I have to try it. I have to see what is coming. I have to make it my own way. I have to see if it is possible. I have to believe in myself to believe in you. I have to see the future without knowing if today does matter. I have to, I just have to- or else I will regret it. 

<3 

Sunny Sunday

Solen skiner från en nästan klarblå himmel precis som igår. Och precis som igår så spenderar jag stora delar av dagen ute i solstolen i hopp om att få lite bränna:) Helgen har för övrigt varit  även den till belåtenhet, huset har jag haft för mig själv då föräldrarna är på golfresa och kommer hem ikväll. Imorrn bär det av mot min storstad och ett besök i farfars stuga, min lägenhet och en stanrunda med mamma:) Det ska faktiskt bli riktigt skönt med en lillsemester! Och inte att förglömma så ska min kamerasladd med ner:P Haha, som om det är lönt nu, men jag ska f'n ta massor av bilder de sista veckorna här nere i skåne, måste ju ha lite minnen att titta på under de mörkaste stunderna i vinter.

Samsam drar in i lumpen imorrn vilket är jäkligt kul för henne, det väcker en liten gnista i mig som säger att det är något jag kanske skulle vilja ha gjort i livet. Jag är ju en utmaningsmänniska och allt som rör "motion och att låta musklerna jobba" tillhör ju mina favoritaktiviteter! Men det kan ju tidigast bli om något år så vi får väl se...

Listen to the song here in my heart
a melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
Its only beginning to find release

Ohh the time has come
for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own, all 'cause you won't listen

<3

RSS 2.0